VIIHDE 18.10.2017 8:18

Mies yritti iskeä plusmalli Marjaanaa yökerhossa – ei saanut vastakaikua: lyttäsi järkyttävällä tavalla

AHDISTELU Miss Plus Size -Marjaana Lehtinen otti Instagramissa osaa Me Too -kampanjaan kertoen oman järkyttävän tarinansa.

Terhi Ylimäinen, Instagram

https://is.mediadelivery.fi/img/300/a379532aaa2d4564a3a9d896ccc9c1cf.jpg
Miss Plus Size -voittajaksi tämän vuoden tammikuussa kruunattu Marjaana Lehtinen on ottanut myös osaa Me Too -kampanjaan. Kampanjassa ihmiset kertovat Me too -asiatunnisteella kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä.

– Sanallista, sanatonta tai fyysistä.. A I N A kun se on EI-toivottua, on se seksuaalista häirintää! Marjaana Lehtinen kirjoittaa Instagramissa.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Hän kertoo kokevansa häirinnän loukkaavana ja nöyryyttävänä.

– Omakohtaisista kokemuksista voisin kirjoittaa kirjan. Mutta pahimmat sanat oon saanut kuulla yökerhossa ollessani isoimmillani: olisit onnellinen, et joku haluu panna tommosta läskiä! Yhdessä lauseessa henkinen pahoinpitely yhdistettynä seksuaaliseen häirintään, Lehtinen kirjoittaa ja jatkaa:

– Ei toisen ihmisen kunnioittaminen tai lukeminen ole mitään ydinfysiikkaa. Jokaiselle pitäis olla itsestään selvää, että jos iskuyritys ei saa vastakaikua, ei sitä enää jatketa!
  • Alla olevalla videolla Marjaana Lehtinen vastakruunattuna Miss Plus Size -voittajana:

Katso video: Marjaana Lehtinen voitti Suomen ensimmäisen Miss Plus Size 2017 -kauneuskilpailun.

Me too -aihetunniste sai aikansa Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin ahdisteluvyyhdin alettua purkautua. Aihetunnisteen #metoo somessa julkaisseet naiset ja miehet kertovat kokemastaan häirinnästä avoimesti. Moni on kokenut ahdistelua työpaikalla, arjessa ja jokapäiväisessä elämässä – on kosketeltu ihmistungoksessa tai ehdoteltu sopimattomia työpalaverissa.

Myös useat julkisuuden henkilöt ovat astuneet esiin ja kertoneet avoimesti kokemastaan seksuaalisesta häirinnästä. Tiistaina IS:n haastattelussa omat tarinansa kertoivat malli Maryam Razavi ja radiojuontaja Jenni Alexandrova, voit lukea heidän haastattelunsa täältä.