VIIHDE 17.7.2017 22:20

Teuvo Loman 55 vuotta! Juhli yhdessä Meiju Suvaksen kanssa – pitkäaikaisilla ystävillä hyvin erikoinen muisto: ”Veri vain roiskui”

SYNTYMÄPÄIVÄT 55-vuotias Teuvo Loman ja Meiju Suvas ovat olleet ystäviä jo 38 vuotta.

Antti Hämäläinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/338e5fde49584796b7c5b922438b775f.jpg
Teuvo Loman juhlisti syntymäpäiviään LeBonkissa.
Muotisuunnittelijana, kampaajana ja mallina tunnettu monitaituri Teuvo Loman täyttää tänään maanantaina 55 vuotta.

Ilta-Sanomat osallistui Lomanin eloisille syntymäpäiville, joita vietettiin yökerho LeBonkissa. Vieraita ehti saapua juhlapaikalle jonoksi asti, ja juhlat korkattiin tasan kello 17.17.

– Kun olin 16-vuotias, sain syntymäpäivälahjaksi keinutuolin. Olen odotellut, että putkahtaisikohan sellainen jostain tänään, kenkiään myöten kokovalkoiseen pukeutunut Loman vitsailee yökerhon hämärässä.

– Jos totta puhutaan, olin varma, etten eläisi näin vanhaksi. Ajattelin, että 55 vuotta on minulle täysin mahdoton skenaario.

Ystäviä on saapunut paikalle sankoin joukoin, ja päivänsankari vastaanottaa haastattelunkin aikana useat sydämelliset onnittelut. Seurapiirikuningasta odottaa ystävien valmistama yllätyskakku. Itse hän aikoo yllättää vieraat kunnon show’lla.

– Pitäisi mennä vetämään Helsinki City Boy ja Kari livenä, ensimmäistä kertaa akustisena. Jännittää ihan hulluna, Loman myöntää virnistäen.

Antti Hämäläinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/e8ce5be67f644fb3aaed27c469601d3f.jpg
Päivänsankari odotti pitkäaikaisen ystävänsä Meiju Suvaksen saapumista kovasti. Suvas saapui juhlimaan tyttärensä Miriamin kanssa.

Laulaja Meiju Suvas, 58, saapuu pitkäaikaisen ystävänsä syntymäpäiväjuhliin juuri ennen tämän esiintymistä. Loman ja Suvas tutustuivat jo 38 vuotta sitten.

– Meillä on pitkä historia! Ystävystyimme, kun minä en ollut edes aloittanut laulamista ja Teuvo oli vasta nuori parturi-kampaaja, aurinkoinen Suvas muistelee.

Hän kertoo Lomanin suunnitelleen ja ommelleen Suvaksen hääpuvun 2000-luvun alussa.

– Olin raskaana, kun pyysin Teuvoa suunnittelemaan minulle puvun. Tiesin, että hän osaisi tehdä juuri oikeanlaisen. Hän laittoi myös morsiusneitojen hiukset ja puvut.

Antti Hämäläinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/1c2b1c9237664a5ca61674d75648ddfe.jpg
Lomanin syntymäpäivillä riitti naiskauneutta, kun missikeisarinna Sunneva Kantola sekä Miss Suomi -semifinalisteja saapui juhlimaan päivänsankaria.

Yhteisiä muistoja on paljon. Laulajattaren mukaan Loman kuitenkin muistuttaa häntä jatkuvasti eräästä ystävysten kauneudenhoitohetkestä vuosien takaa.

– Ehkä hauskin yhteinen muistomme on, kun Teuvo ensimmäisen kerran nyppi kulmakarvojani. Teuvoa jännitti niin, että veri vain roiskui, Suvas huudahtaa nauraen.

Suvaksen kesä kuluu kesäteatterin merkeissä Hitti soikoon! -revyyssä, jonka vierailevina tähtinä nähdään muun muassa Danny, Eini, Freeman ja Virve Rosti. Syksyllä laulajatar alkaa valmistella 35-vuoden juhlakonserttiaan.

Lomanin ja Suvaksen ystävyys on säilynyt läpi vuosien. Syntymäpäiväsankarin aloittaessa live-esitystään hän pyytääkin ensi töikseen Suvaksen kanssaan lavalle, ”vaikka vain taustatanssijaksi”.