VIIHDE 17.7.2017 15:22

Riina-Maija Palanderin työhaastattelu oli karvas pettymys – syyttää nuorta haastattelijatyttöä idioottimaiseksi: ”Olin ylipätevä”

TYÖNHAKU Riina-Maija Palander, kertoo Me Naiset -lehden blogissa, että hän matkusti työhaastatteluun Espanjaan, mutta koki karvaan pettymyksen.

Gustavo Alavedra

https://is.mediadelivery.fi/img/300/547f82217e7945ff92d72aef0cf08de3.jpg
Riina-Maija Palander pettyi työhaastattelunsa kulkuun.
Kalle Palanderin Riina-Maija-vaimo kertoo Me Naiset -lehden blogissaan työhaastattelusta, jossa hän hiljattain kävi.

Riina-Maija paljasti jo aiemmin Ilta-Sanomille etsivänsä aktiivisesti työtä. Hän ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon ja toivoi löytävänsä pian kokemustaan vastaavaa työtä.

– Olen vähän kypsä pankkitilini saldoon, se on aina nolla. Haluan tienata omia rahoja, niin kuin varmaan jokainen nainen. Sen takia olen lähtenyt nyt aktiivisesti hakemaan duunia ja onneksi muutama tarjous on jo tullutkin, Riina-Maija sanoi tammikuussa.

Ex-alppihiihtäjän vaimolla on kaupallisen alan korkeakoulutus, kokemusta markkinoinnin ja johtamisen parista ja hän kertoo osaavansa kahdeksaa eri kieltä.

Nyt Riina-Maija kertoo blogissaan työhaastattelusta, jonka hän koki epäonnistuneeksi haastattelijan osalta.

Seppo Solmela

https://is.mediadelivery.fi/img/300/8431a4c84e184730a66fa2bc2a38acb3.jpg
Kalle ja Riina-Maija Palander yhdessä Urheilugaalassa tammikuun puolivälissä.

Riina-Maija matkusti Suomesta Espanjaan ravintola-alan työhaastattelua varten.

– Paitsi että olin ylipätevä paikkaan jota hain; omaamallani kokemuksella olisin voinut pyörittää koko lafkaa, nainen kirjoittaa blogissaan.

Riina-Maija kertoo, että haastattelu oli hyvin hassu kokemus, sillä ”nuori haastattelijatyttö” oli kysellyt häneltä tämänhetkisistä opinnoista.

– Anteeksi nyt vain, mutta lopetin yliopiston huippuarvosanoilla palttiarallaa silloin, kun sinä olit vaipoissa, joten en tahdo muistaa niistä vuosista enää juurikaan mitään, Palander näpäyttää.

Riina-Maija on pyörittänyt Kalle-puolisonsa kanssa matkailualan yritystä ja hotellia Virossa ja työskennellyt paljon ulkomailla. Hän kokeekin, että olisi pystynyt hoitamaan hakemansa työn erittäin menestyksekkäästi.

– Sinänsä mielenkiintoinen kokemus hakea työtä, jonka osaat tehdä vaikka unissasi ja itseasiassa pystyisit johtamaan koko konseptia, mutta silti istua haastateltavan penkillä hymyillen toisen kysellessä idiootteja kysymyksiä.

Haastattelun kulkuun tympiintynyt nainen toteaa sen olleen kokonaisuudessaan hyvin epäammattitaitoisesti hoidettu.

– Meinasin mainita, että olen nyt lentänyt Suomesta saakka työhaastatteluun ja vähintä mitä oletan on, että haastattelija on kartalla ketä haastattelee. Ravintolapäällikkö käväisi myöskin paikalla ja halusi tehdä haastattelun espanjaksi. Hänellä oli CV:ni kädessään ja teki mieli mainita purevasti, että CV:ni lukee hyvin selkeästi, että osaan kahdeksaa eri kieltä, mutta espanjan osaaminen on vain basics.

– Minä olen tehnyt omat läksyni, tee sinäkin omasi. Espanjalaiset miehet osaavat olla pöyhkeitä kuin riikinkukot, mutta siihen se sitten usein jääkin, Palander näpäyttää miespuoliselle ravintolapäällikölle.

Gustavo Alavedra

https://is.mediadelivery.fi/img/300/c06dea08d2e2485f8c792c37a604297d.jpg
Riina-Maija kertoi aiemmin IS:lle olevansa hyvä myyntityössä ja omaavansa kokemusta markkinoinninsta ja johtamisesta.

Työhaastattelun jälkeen Riina-Maijalla oli edessä uusi koettelemus, kun hänen autonsa hajosi matkalla Ranskaan. Lopulta nainen joutui jättämään kulkupelinsä korjattavaksi Barcelonan pohjoispuolella sijaitsevaan Gironan kaupunkiin.

– Päivä Barcelonassa oli odottamaton käänne, mutta ihana sellainen. Aurinko lämmitti mieltä, pizza maistui taivaalliselta ja valkoviini oli kylmää.

Riina-Maija kertoi tammikuussa IS:lle olevansa hyvin ahkera ja valmis lähes mihin vain työhön, jossa hän voisi hyödyntää kokemustaan ja taitojaan.

Hän tunnustautui siivoushulluksi ja kertoi suunnittelevansa siivousyrityksen perustamista Ranskan Rivieralle yhdessä ystävänsä kanssa.

Kalle Palander puolestaan on mukana ensi keväänä televisiossa nähtävässä Selviytyjät Suomi -sarjassa. Sarjaa kuvattiin hiljattain Filippiineillä.