VIIHDE 19.5.2017 13:05

Miss Suomi -kisasta vetäytynyt kaunotar MTV:lle: tulkitsi kauneuskisan säännöt väärin – ”En ole varmasti ainoa”

Marjaana Savila ehti jo iloita Miss Suomi -semifinalistipaikastaan, kunnes selkeä sääntörikkomus esti hänen osallistumisensa kisaan.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/ae8ba9042ec641daa43605e97288fe45.jpg
Miss Suomi -kilpailusta viime hetkellä vetäytyneen Marjaana Savilan, 24, kisa Miss Suomi -kauneuskisassa päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Satakunnan käräjäoikeudesta selviää, että Savila on ollut naimisissa ja hän on eronnut liitostaan vuonna 2014.

Savila ehti jo iloita etukäteen sosiaalisessa mediassa semifinaalipaikastaan missikisoissa. Missikaunotar kuitenkin jättäytyi pois kisasta ennen virallista julkistamistilaisuutta, joka oli tiistaina Vantaalla huvila Villa Grandessa.Katso kuva myös tästä.

Miss Suomi -kilpailun sääntöjen mukaan kilpailijoiden on oltava naimattomia ja he eivät ole koskaan saaneet olla naimisissa. Nämä säännöt ovat selvästi nähtävissä Miss Suomi -kilpailun sivuilla, jossa kerrotaan kilpailun säännöistä ja ehdoista. Mikäli Savila on lukenut ehdot etukäteen, hän on hakenut kisaan, vaikka on tiennyt, että aiempi avioliitto on esteenä missikruunun saamiselle.

Missikeisarinna Sunneva Kantola ja rannalle jäänyt missi vierailivat Huomenta Suomessa perjantaiaamuna. Sunneva Kantolalta kysyttiin ohjelmassa missikisan säännöistä sekä siitä, että ovatko tiukat säännöt vanhanaikaiset.

Kantola huomautti, että kyseessä eivät ole vain Miss Suomi -kisassa olevat säännöt, vaan kansainväliset kauneuskisojen säännöt.

– Joudumme noudattamaan kansainvälisiä sääntöjä. Missit ovat nimityksensäkin mukaan neitejä. Ihminen voi olla naimaton vain kerran eli se ei riitä, että on eronnut, Kantola selvitti Huomenta Suomessa.

Savila kertoi ohjelmassa olevansa hyvin pettynyt kisan keskeytymiseen, mutta sanoo ymmärtävänsä kyseessä olleen sääntörikkomus.

– Totta kai tämä harmittaa, mutta kyllä tässä eteenpäin mennään positiivisin mielin. Kyllä varmasti uusia kisoja löytyy, Savila sanoi.

Savila sanoo ymmärtäneensä kisan säännöt väärin.

– En varmasti ole ainoa, joka tulkitsi että naimaton tarkoittaa, ettei ole sillä hetkellä naimisissa. Täytyy lukea säännöt ensi kerralla vielä tarkemmin. Täällä meidän sääntö-Suomessa tulee valitettavan usein tietty blokki sääntöjen lukemiselle, hän sanoi ohjelmassa.