VIIHDE 19.5.2017 11:26

Heidi Sohlberg, 36, juhlistaa syntymäpäiväänsä sairaalassa – viimeinen syöpäoperaatio edessä

Heidi Sohlberg on selättänyt aggressiivisen rintasyövän. Juontaja poseeraa Instagramissa matkalla viimeiseen leikkaukseensa.

Antti Hämäläinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/cd377145cc214d6ba86def2ceb26da95.jpg
Heidi Sohlbergillä on edessä ensimmäinen syöpäkontrolli tänä kesänä.
Heidi Sohlberg, 36, on loppusuoralla syöpähoidoissaan. Sohlberg sai kesällä 2016 rintasyöpädiagnoosin.

Vuoden 2001 Miss Suomi kantoi geenivirhettä, joka altisti hänet sairaudelle, eikä hän ehtinyt ryhtyä varotoimenpiteisiin ennen diagnoosiaan.

Nyt Sohlberg kertoo Instagramissa olevansa viimeisessä syöpäoperaatiossa. Syntymäpäiväänsä juuri viettänyt juontaja poseeraa kuvassaan hyväntuulisena sairaalasängyssä. Sohlberg täytti 36 vuotta.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Here I go again, viimeinen operaatio. Saan synttärilahjan tässä muodossa, Sohlberg kirjoittaa kuvatekstissä. Hän on merkinnyt kuvan muun muassa #viimeinenleikkaus ja #kaikkihyvin -aihetunnisteilla.

Sohlberg on jakanut syöpätaistelunsa sosiaalisessa mediassa heti diagnoosistaan saakka. Hän on poseerannut tapahtumissa ylpeänä ilman hiuksia ja kertonut, miten rankkoja hoidot ovat olleet.

Sohlbergin syöpä oli hyvin nopeasti leviävä, eikä näkynyt rintasyövälle tyypillisenä pattina rinnoissa. Puoli vuotta ennen sairastumistaan hän oli käynyt tutkimuksissa, joissa kaikki oli hyvin.

Sohlberg on jaksanut taistella sairautensa läpi liikunnallisuutensa ansiosta. Hän on liikkunut niin paljon kuin on jaksanut, ja pyrkinyt pysymään aktiivisena.

– Suurimman osan ajasta voin hyvin, vaikka totta kai oli huonojakin päiviä. Mutta päätin, että perkule, en jää makaamaan sängyn pohjalle. Kävelen ainakin postilaatikolle. Tietysti isoimman voiman ammensin kouluikäisistä tyttäristäni, Josefinasta ja Sofiasta. Tyttöjen vuoksi päätin, etten anna periksi, Sohlberg kertoi Ilta-Sanomille huhtikuussa.