VIIHDE 17.2.2017 14:40

Pirkka-Pekka Peteliusta on kosiskeltu politiikkaan: ”Näen huumoria kaikissa puolueissa”

Pirkka-Pekka Peteliuksella on areenakeikkansa alla vahva mielipide Yhdysvaltain presidentistä, mutta onko hänen oma huumorinsa lainkaan poliittista?

Video ei ole katsottavissa laitteellasi.

– Jos olen yhteinen nimittäjä ihmisten hyvälle fiilikselle, olen sitä hyvin mielelläni.

Näin sanoo Pirkka-Pekka Petelius. Hän esiintyy Helsingin Hartwall-areenassa tänään perjantai-iltana. Siis hän itse laulaa ja spiikkaa. Lisäksi paikalla on Peteliuksen rakastettuja, vuosikymmeniä naurattaneita hahmoja, muun muassa Herra 47 eli Naama Velli ja James Potkukelkka – eli vanha kunnon a-puu-va-mies.

Luvassa on siis Tolkuton spektaakkeli.

Petelius on viime vuosina taas ahkeroinut, ollut mukana elokuvissa, tv:n Possessa ja Erikoisliikemiehissä sekä jo vakiintuneeseen tapaan myös Ylen luonto-ohjelmissa.

Terhi Ylimäinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/331f517c5bc24613956cb3c5561e1c61.jpg
Pirkka-Pekka Petelius esiintyy perjantaina Hartwall-areenassa.

Tämän seurauksena Petelius on areenatason esiintyjä, koomikko, joka kelpaa niin Duudsoneita ihaileville lapsille kuin vanhat näytöt ties missä Velipuolikuussa muistaville aikuisille ja eläkeläisille.

– Kun olin jakamassa palkintoja Emma-gaalassa, nuori yleisö huusi siellä: ”P-P!” Se jengi, joka oli tullut katsomaan JVG:tä, Cheekiä ja Elastista! Ja se on saablarin ihanaa, Petelius maistelee – ja muuttaa tyylilajia äkisti:

– Kyllähän se pistää miettimään, että tämäkö on tosiaan kansakunnan tila? Näinkö huonossa jamassa ollaan?

Pelkoa ja naurua Trumpista

Juuri tuollainen Torniossa syntynyt, mutta Kymenlaaksossa kasvanut Petelius puhuessaan usein on. Hän saattaa pohtia jotain vakavana, jopa syvälliseksi heittäytyen, mutta kesken kaiken väliin pääsee vitsi.

Kuin ilmavaiva, jonka pidättäminen on mahdotonta.

Huumori on läsnä kaikessa koko ajan, se kuplii vähintään pinnan alla.

Mutta kokeeko hän, että huumorille on maailmassa juuri nyt erityinen tilaus? Vastakkainasettelu lisääntyy siellä täällä, onko huumori Peteliuksen mielestä käyttökelpoista paitsi terapeuttisessa, myös kantaaottavassa mielessä?

Terhi Ylimäinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/939662b0f92542c4b453625dc6a22bb0.jpg
Pirkka-Pekka Petelius esiintyy perjantaina Hartwall-areenassa.

Nyt Petelius ei vitsaile lainkaan. Hän vastaa pitkästi, pohtii ihmisten harmillisen hiljaista äänestysintoa ja päätyy miettimään presidentti Donald Trumpin persoonaa koomikon näkökulmasta.

– Jos tuommoisen hahmon tekisi, että tuollainen on Yhdysvaltain presidentti, niin eihän sitä kukaan uskoisi. Ja hänestä ei tarvitse enää tehdä mitään, koska hän tekee itse. Se on minusta pelottavaa, hän miettii.

– Mutta kyllä myös nauran. Onhan se aivan hillitön tyyppi!

Pyydetty myös politiikkaan

Entä sitten Peteliuksen asema suomalaisten kuppikuntien keskellä? Näkeekö hän itsensä sillanrakentajana?

– En, en ota itselleni tuollaisia rooleja, hän vastaa.

– Huumorissani ja muutenkin olen epäpoliittinen ihminen. Käyn kyllä äänestämässä aina, mutta en ajattele ottavani näillä hahmoilla mitään kantaa. Hauska on aina hauskaa, ja näen huumoria kaikissa poliittisissa puolueissa.

Terhi Ylimäinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/b9e52b230cb0432fac6490d15deafa7e.jpg
– Näen huumoria kaikissa poliittisissa puolueissa, Pirkka-Pekka Petelius sanoo.

Politiikkaankin Peteliusta on pyydetty – useammasta eri puolueesta jopa kansanedustajaehdokkaaksi. Ainakaan vielä hän ei ole ollut kiinnostunut.

– Koen, että kannanottoni esimerkiksi luontoasioissa otetaan nyt vakavammin. Niissä on enemmän painoarvoa kuin silloin, jos edustaisin jotain puoluetta.

Eli Peteliusta voi seurata areenalla ihan vapaana kantaaottavuudesta. Perjantai-iltana ei tarvitse pelätä sitä, että lavalla puhkotaan reikiä oman elämän kuplaan.

– Sen rooliin otan hyvin mielelläni, että ihmiset tulevat paikan päälle unohtaakseen kaikki tällaiset murheet.

Anakonda Pop on anakonda.fi-sivuston tuottama uusi netti-tv-ohjelma. ISTV esittää Petelius -ohjelman, Anakonda Popin pilottijakson.