VIIHDE 17.8.2012 11:31

HIM-yhtye alkaa vihdoin työstämään uutta levyä

Hiljaiseloa pitänyt HIM-yhtye julkaisee kokoelmalevyn ja palaa keikkalavoille. Syyskuussa yhtye alkaa valmistella uutta levyään.

Roni Rekomaa

https://is.mediadelivery.fi/img/300/943604a86bd24a868d6673fe00a219a3.jpg
HIM-yhtyeen laulaja Ville Valo Sonisphere-festivaalilla.
Tauolla ollut kotimainen love-metal-yhtye HIM juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista olemassa oloaan julkaisemalla kokoelmalevyn XX - Two Decades of Love Metal.

Levy-yhtiön Sony Musicin mukaan kyseessä on yhtyeen ensimmäinen kokoelma. Se sisältää myös uuden kappaleen nimeltään Strange World, mikä on artistinimeä käyttävän Kevin Grivois’n kappale 90-luvulta. Suomessa kappaletta ei ole aiemmin julkaistu.

HIM on kaupallisesti ulkomailla menestynein suomalainen yhtye. Se on myös ensimmäinen suomalainen bändi, joka on myynyt Yhdysvalloissa kultalevyyn oikeuttavan määrän, eli yli 500 000 myytyä albumia.

Syyskuussa yhtye alkaa työstää uutta, talvella 2013 julkaistavaa studioalbumia, jonka jälkeen yhtye palaa keikkalavoille.

Levy-yhtiöstä kerrotaan, että HIM esiintyy Helsingissä Tavastialla legendaarisella Helldone-festivaalilla neljänä iltana peräkkäin.

Helmikuussa laulaja Ville Valo avautui brittiläiselle Kerrang!-lehdelle, että suurin syy taukoon on Mika "Kaasu" Karppisen harvinainen ja kivulias hermosairaus, jonka syyksi arvellaan juuri rumpujen soittoa. Kaasu nähdään kuitenkin myös tulevaisuudessa kapuloissa.