UUTISVIHJE

Lähetä kuva tai video

Etsimme ennen kaikkea ajankohtaisia, dramaattisia tai hauskoja digikuvia ja videoita uutistilanteista tai muista lukijoitamme puhuttelevista aiheista.

Ota tilanteesta kuva tai video kännykällä ja lähetä se meille. Lähetä kuvat ja videot kännykästä MMS-viestinä numeroon 13456 (0,30 euroa/viesti). HUOM! Säädä puhelimesi asetuksista lähetettävän kuvan koko mahdollisimman suureksi.

Lähetä kuvan mukana nämä lisätiedot:

  • Selostus siitä, mitä kuva esittää
  • Koska kuva on otettu

Kuvien julkaisu ja palkkiot

Toimitus tarkastaa ja valitsee kaikki netissä ja lehdessä julkaistavat kuvat.

Lukijan kuvaan lähetetyistä kuvista ja videoista ei lähtökohtaisesti makseta julkaisupalkkioita, ellei kyseessä ole lehteen päätyvä hyvä uutiskuva. Toimitus pyytää palkittujen kuvien ottajilta tili- ja verotustiedot kuvan julkaisemisen jälkeen.

Tekijänoikeudet ja muut ehdot

Kuvan/videon lähettäjä vakuuttaa, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijän- ja muut oikeudet lähettämäänsä materiaaliin ja oikeus luovuttaa materiaali Ilta-Sanomille.

Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.

Tekijänoikeudet kuvaan jäävät sen lähettäjälle.

Lähettäjällä tulee olla suostumukset kaikilta kuvassa/videossa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Ilta-Sanomat voi hyödyntää ja käsitellä materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla (esimerkiksi esittämällä kuvia/videoita www-palvelussa iltasanomat.fi ja Ilta-Sanomat -lehdessä). Mikäli kuitenkin kuvaa/videota käytetään uutistarkoituksessa, ei julkisella paikalla kuvaamiseen tai kuvassa/videossa esiintyvien ihmisten suostumusta tarvita.