ULKOMAAT Päivitetty: 20.7.2012 18:53

Batman-ammuskelu: Ampujan asunto paljastui pommiansaksi

Yhdysvalloissa poliisi on löytänyt räjähteitä elokuvateatteriampumisesta epäillyn miehen kotoa.

BOB PEARSON

http://is.mediadelivery.io/img/300/65b85f0b77af4379a2817bfc74b5e1ed.jpg

Poliisin mukaan asunto on ansoitettu todella taitavasti.

- Hänen asuntonsa on ansoitettu pommeilla. Yritämme selvittää, miten palavat ja räjähtävät aineet voidaan purkaa. Tämän purkaminen voi kestää tunteja tai päiviä. Kuvat asunnosta näyttävät melko häiriintyneiltä. Ansoitus näyttää todella etevältä, poliisi sanoi uutistoimistojen mukaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan lähialueet Auroran esikaupunkialueella Denverissä on evakuoitu.

Amerikkalaismedian mukaan ampujaksi epäilty on 24-vuotias James Holmes. Valkoisen talon mukaan tähän mennessä ei ole löytynyt merkkejä siitä, että ampuminen liittyisi terrorismiin.

Presidentti Barack Obama on esittänyt surunvalittelunsa uhrien perheille ja keskeyttänyt vaalikampanjamatkansa palatakseen Washingtoniin.

Naamioitunut ampuja iski Denverissä elokuvateatterissa, jossa oli meneillään uuden Batman-elokuvan Yön ritarin paluu ensi-ilta. Ampuja laukaisi teatterissa myös savu- tai kaasupommin.

Ampumisessa kuoli 12 ihmistä, joista 10 teatterissa ja kaksi myöhemmin sairaalassa. Lisäksi nelisenkymmentä ihmistä haavoittui.

Ampumisen takia elokuvan ensi-ilta Pariisissa on peruttu. Elokuvan tähtinäyttelijöiden oli määrä osallistua ensi-iltajuhlallisuuksiin Champs Elyseellä.