TIEDEUUTISET Päivitetty: 15.7.2012 18:31

Totuus paljastui: Naiset ovat älykkäämpiä kuin miehet

Sukupuolten välinen sota on saanut uuden, dramaattisen käänteen. Naiset kirjaavat nyt keskimäärin parempia tuloksia älykkyystesteissä kuin miehet, ensimmäistä kertaa sataan vuoteen.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/fbbe9a6044634491a10380b63aef96e9.jpg
Älykkyystestien tuloksia on tallennettu noin sadan vuoden ajan. Tähän saakka naisten keskimääriset tulokset ovat olleet jopa viisi pistettä miehiä alhaisempia, mutta tilanne on muuttunut. Kuilu on kuroutunut umpeen, ja naiset menevät miesten ohi vauhdilla.

Uusiin tulokseen on päätynyt tunnettu älykkyyden mittaamisen asiantuntija James Flynn, joka julkaisee pian aiheesta kirjan.

- Kuluneen sadan vuoden aikana älykkyysosamäärät ovat nouseet sekä miehillä että naisilla, mutta naisilla nousu on ollut nopeampaa, Flynn sanoo brittilehti Telegraphille.

Flynn pitää syynä nyky-yhteiskunnan monimutkaisuutta: pärjätäkseen elämässä ihmisten pitää osata hyvin erilaisia asioita. Naiset ovat osoittautuneet tässä "multitaskingissa" taitavammiksi kuin miehet.

- Se on modernisoitumisen seurausta. Nykymaailman kompleksisuus pakottaa aivot sopeutumaan tilanteeseen, ja älykkyysosamäärä nousee.

Muitakin teorioita naisten älykkyyden nopeasta kehityksestä on: tasapainottelu perhe-elämän ja uran välilllä tekee naisista miehiä fiksumpia.

Mahdollista on sekin, että naiset ovat aina olleet potentiaalisesti miehiä älykkäämpiä, mutta he realisoivat tuon potentiaalinsa vasta nyt.

Mitä mieltä olet? Kommentoi uutista alla olevaan kommenttikenttään.

Trendin kaikkien syiden selvittäminen vaatii vielä lisää tutkimustietoa, Flynn arvioi.