SM-LIIGA 19.8.2012 23:41

Kärpät voitti European Trophyssa

Jääkiekon European Trophyn tiivis avausviikonloppu saatiin suomalaisjoukkueitten osalta päätökseen sunnuntain viiden ottelun myötä.

Heikki Saukkomaa

https://is.mediadelivery.fi/img/300/784d96d389214dcd9ca8819a06169b85.jpg
Kärppiin siirtynyt Tomas Plihal teki kaksi maalia.
Kärpät kukisti Mountfieldin 3-1 ja Jokerit nousi päätöserässä 2-1-voittoon Ingolstadtista.

JYP ja KalPa olivat vielä varsinaisen peliajan jälkeen tasalukemissa kumpikin, mutta jyväskyläläiset taipuivat Sparta Prahalle jatkoajalla ja
KalPa hävisi Pirati Chomutoville voittomaalikilpailussa. TPS oli myös vielä kahden erän jälkeen tasalukemissa Pojistovna Pardubicea vastaan, mutta vieraat veivät päätöserän ja voiton nimiinsä.

Turussa TPS taipui Tshekin mestari Pojistovna Pardubicelle numeroin 2-4.

- Meillä oli ottelussa omat mahdollisuutemme voittaa, sillä saimme
luotua paljon maalipaikkoja. Vastustaja oli kuitenkin rutinoitunut ja isokokoinen ja tekivät kolme maaleistaan ylivoimahyökkäyksistä. Sellaisia ei saisi tuollaiselle joukkueelle antaa, TPS:n päävalmentaja Pekka Virta ruoti.

KalPa oli pitkään kiinni ensimmäisessä voitossaan, mutta joutui lopulta taipumaan Pirati Chomutoville rankkareilla 3-4.

KalPan tilanne kolmannen erän alussa näytti jo erinomaiselta, kun Artturi Lehkonen vei kuopiolaiset jo 3-1 johtoon, kun kolmatta erää oli pelattu 30 sekuntia. Sen jälkeen Pirati tuli kuitenkin rinnalle Miroslav Zalesakin ja David Hruskan maaleilla. Rankkareissa lopulta Lukas Pulpan onnistui maalinteossa.

- Tämä oli meiltä hyvä peli tappiosta huolimatta, KalPan joukkueenjohtaja Ilpo Kauhanen kommentoi.
 

Kärpille avausvoitto


Kärpät nappasi sunnuntaina Raahessa tämän kauden avausvoittonsa European Trophyssa. Oululaiset voittivat tshekkiläisen Mountfieldin Tomas Plihalin kahden maalin turvin numeroin 3-1.

- Tänään pelasimme kauden ehjimmän pelimme. Kaksi ylivoimamaalia on tietysti myös hyvä asia, päävalmentaja Hannu Aravirta iloitsi.

Jokerit hävisi lauantaina Mannheimille voittomaalikisassa, mutta pystyi nyt kaatamaan toisen saksalaisjoukkueen Ingolstadtin.

- Tunnetilaa nostettiin pari pykälää ja siihen olen tyytyväinen. Tänään oli paljon hyvää jäällä, Jokerien päävalmentaja Tomi Lämsä kiitteli.

JYP kärsi sunnuntai-iltana toisen niukan tappion tämän kauden European Trophyssa. Tällä kertaa tshekkiläinen Sparta Praha haki pisteet jatkoajan jälkeen maalein 5-4.

European Trophy jatkuu suomalaisjoukkueitten osalta jo tiistaina, kun Kärpät matkaa Luulajan vieraaksi.