AJANKOHTAISTA 19.8. 9:47

Muutama kikka tekee huippukokin pannarista ylivoimaisen hyvää

SOPPA365 Huippukokki Jouni Toivasen pannukakussa ei säästellä voita.

Sami Repo

https://is.mediadelivery.fi/img/300/406d33f2622a40e0b069fe4b28c6c7b1.jpg
Unelmanpehmeän ja maukkaan pannarin kruunaavat tuoreet marjat.
Pannukakku on monen lapsuuden nostalgiaherkku. Kokki Jouni Toivasen reseptin mukaan tehtynä se saattaa maistua jopa paremmalta kuin mummolassa. Ensimmäinen kikka on heti pannarin ensimmäisessä työvaiheessa. Pannarin tekeminen aloitetaan ruskistamalla voi pannussa. Paahtunut voi antaa pannukakulle ihanan pähkinäisen ja sopivan rasvaisen maun.

Toinen kikka on vatkata munat ennen taikinaan sekoittamista. Silloin rakenteesta tulee astetta kuohkeampi. Mausteeksi käytetään vaniljaa, vaikkakaan se ei ole välttämätöntä. Myös kardemumma sopii pannukakkuun hyvin.

Kolmas tärkeä työvaihe on paisto. Pannukakku laitetaan superkuumaan uuniin ennen kuin lämpötila lasketaan 200-asteeseen. Paistopinnasta ja rakenteesta tulee näin parempi.