RUOKAUUTISET 3.9.2015 10:31

Ainutlaatuinen luomulikööri Alkossa

JUOMAT Koskenkorvan tehtaalla on jalostettu nyt ainutlaatuinen Suomi-juoma.

PETER LINDEN

https://is.mediadelivery.fi/img/300/a985a2ca84b049548e67dfb32320a120.jpg
Alkosta löytyy nyt ensimmäinen ja ainoa Suomessa myytävä luomulikööri.

Rooftop Garden juoman pohjana on kotimaisesta luomuohrasta tislattu luomuviljaviina. Mukana juomassa on metsämustikkaa ja se on maustettu ripauksella inkivääriä.

Altian Koskenkorvan-tislaamo sai syksyllä 2014 luvan luomuviljaviinan valmistukseen, ja Rooftop Garden on ensimmäinen myyntiin tuleva tuote, jossa uutta luomuviljaviinaa on käytetty.

Altian tuotekehityksestä kerrotaan, että luomu kasvattaa suosiotaan.

– Altian touko-kesäkuussa teettämän tutkimuksen mukaan luomu kasvattaa selkeästi suosiotaan alkoholijuomissa erityisesti naiskuluttajien keskuudessa. Tutkimuksen mukaan luomualkoholijuomat koettiin vastuullisesti tuotetuiksi, tavanomaista korkealaatuisemmiksi, ympäristöystävällisemmiksi ja terveellisemmiksi vaihtoehdoiksi muun muassa allergikoille. Uskomme vahvasti luomutuotteiden kysynnän kasvavan koko Altian toiminta-alueella ja kehitämme niitä aktiivisesti.

Alko

https://is.mediadelivery.fi/img/300/0f9a36d40cf6475cb0599407d79d4b0d.jpg
Altian uutuusliköri on ainoa laatuaan.

Rooftop Garden -liköörissä on käytetty aitoa mustikkamehua, jonka täysmehupitoisuus on noin 30 prosenttia.

– Likööri eroaa muista liköörikategorian tuotteista paitsi luomuraaka-aineidensa puolesta, myös keveydellään; siinä on vähemmän sokeria ja huomattavasti alhaisempi alkoholipitoisuus kuin perinteisissä marjalikööreissä, Altialta kerrotaan.