RUOKALA 16.8.2012 8:20

Voimaruokaa pinaatista

Kippari Kallen herkku pinaatti on monipuolinen ja terveellinen vihannes.

Jukka Lehtinen

http://is13.snstatic.fi/img/300/1288492320182.jpg
Tarjoile pinaattikeitto keitetyn kananmunan kanssa.
Pehmeät ja pienet babypinaatin lehdet sopivat salaatteihin ja ruoan lisukkeeksi sellaisenaan. Paksummat lehdet kannattaa ryöpätä nopeasti ennen käyttöä.

Pizza Bianco on pizza ilman tomaattikastiketta. Valkosipuliöljy ja pinaatti ovat tämän pizzaohjeen salaisuus. Päälle voi lisäksi laittaa salamia tai ilmakuivattua kinkkua oman maun mukaan.

Canneloni on täytettyä pastarullaa. Kaupasta löytyy kuivapastahyllystä myös valmiita rullia, jotka on helppo täyttää esim. pursotinpussia apuna käyttäen. Lasagnelevyistä syntyy myös cannelonirullat helposti, mutta levyt pitää ensin esikeittää rullausta varten. Ricotta-pinaattitäyte on klassikko, mutta sitä voi varioida lisäämällä joukkoon lisää kasviksia tai
jauhelihaa. Myös juustokastikkeen voi korvata tomaattikastikkeella.

Pinaattikeitto on haastava valmistaa. Tarpeeksi usein valmiskeittoa nauttineet eivät pidä itse tehdyn keiton mausta. Siitä tulee helposti vain kuuman maidon tai valkokastikkeen makuinen. Pienillä nikseillä saat myös omatekoisen keiton maistumaan. Käytä maukasta luomupinaattia ja luomutäysmaitoa. Ripaus sokeria keittoon tuo täyteläisyyttä ja muskottipähkinä viimeistelee maun. Muista sekoittaa keittoa valmistuksen aikana, ettei maito pala pohjaan.

Pinaattireseptejä

Jukka Lehtinen

http://is13.snstatic.fi/img/300/1288492320050.jpg
Pinaatti-ricottacannelonit ovat klassinen italialainen pastaruoka.

Jukka Lehtinen

http://is12.snstatic.fi/img/300/1288492318381.jpg
Kippari Kallen pizzan täytteenä on pinaattia.