RUOKALA 13.8.2012 11:53

Ravintolakokemus Helsingin kattojen yllä

Helsingin Rautatientorilla nautitaan fine dining -ruokailusta, joka vie jalat alta. Dinner in the Sky -konsepti tarjoaa unohtumattoman ravintolakokemuksen yläilmoissa 40 metrin korkeudessa 13.-19.8.2012.

http://is11.snstatic.fi/img/300/1288491654072.jpg
Paksut kettingit kannattelevat tarjoilupöytää ja tuoleja. Valjailla varustetut tuolit takaavat asiakkaiden turvallisuuden ruokailun yhteydessä yläilmoissa.
Huippukokkien valmistama ruokailukokemus nostaa herkuttelun uudelle tasolle. Henkeäsalpaava merinäköala ja ylellinen ilmapiiri tarjoavat kokemuksen, jota ei heti unohda.

22 asiakasta nostetaan 40 metrin korkeuteen ammattilaisten varmistaessa tilaisuuden sujuvuuden sekä turvallisuuden. Päivittäin vaihtuvat paikalliset ja kansainväliset huippukokit valmistavat elämykselliset ruoat. Taivaallisia ruokaelämyksiä valmistavat tukholmalaisen, ravintola Frantzén/Lindebergin omistajat Björn Frantzén ja Daniel Lindeberg, tallinnalaisen ravintola Wiegandin keittiötä johtava Mihkel Heinmet sekä kotimaiset huippukokit Chef & Sommelierin Sasu Laukkonen, Demon Tommi Tuominen ja Postresin Samuli Wirgentius.

Ainutlaatuisen kokemuksen voi valita kolmesta erilaisesta kokonaisuudesta menun ja keston mukaan. 40 minuutin lounastarjoilu on klo 12.00-16.00 välisenä aikana. Menu sisältää kolme päivän kokin valmistamaa ruokalajia sekä samppanjaa, että viiniä.

20 minuutin pituinen samppanjatarjoilu on klo 16.00-17.30 välisenä aikana. Menu koostuu pienistä päivän kokin valmistamista herkuista sekä samppanjasta.

Tunnin pituisella illallisella klo 17:30-23.00 välisenä aikana tarjoillaan neljän ruokalajin illallinen samppanjavalikoiman kera. Päivän kokki on mukana illallisella. Hän tarjoilee lämpimän ruoan suoraan uunista, joka on nousee ravintolan mukana yläilmoihin. Viiniasiantuntija, sommerlier Antti Uusitalo on mukana jokaisessa nostossa kertomassa juomista.

Talouslehti Forbes on valinnut Dinner in the Skyn kymmenen erikoisimman ravintolan joukkoon maailmassa.