RUOKALA 2.8.2012 12:23

Mustikkainen juustokakku

Mustikkainen juustokakku kruunaa kesäillan kahvihetken. Valmista kakku edellisenä päivänä. Näin se kerkeää levätä ja sitä on helppo leikata.

http://is13.snstatic.fi/img/300/1288482741521.jpg


Ainekset kymmeneen annokseen:

    Pohja:
    130 g Digestivekeksejä
    50 g voita
    Juustotäyte:
    400 g maustamatonta tuorejuustoa
    150 g ranskankermaa
    300 g maitorahkaa
    1 ½ dl sokeria
    ½ vaniljatanko
    1 tl vaniljasokeria
    4 munaa
    Mustikkatäyte:
    4 dl mustikoita soseutettuna
    1 ½ dl tomusokeria
    1 rkl perunajauhoa
    Pinnalle:
    tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta ja strösseleitä
    Vuoka:
    1 ½-2 l l vetoinen pitkulainen kakku-/leipävuoka, jossa joustamattomat reunat
    Silikoniset vuoat saattavat taipua reunoista kallelleen paistettaessa, joten suosi metallisia vuokia.

Valmistusohjeet:

Valmista kakku edellisenä päivänä. Näin se kerkeää levätä ja sitä on helppo leikata.

Murskaa keksit monitoimikoneessa aivan hienoksi jauhoksi. Sulata voi, ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, näin kakun irrottaminen vuoasta helpottuu ja saat leikattua kauniita paloja. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Sekoita tuorejuusto, ranskankerma, rahka, sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Soseuta mustikkatäytteen ainekset.

Kaada puolet juustotäytteestä vuokaan pohjan päälle. Nostele lusikalla mustikkatäytettä vuokaan. Levitä mustikkasosetta veitsen kärjellä, jotta saat marmorisen pinnan.

Kaada loput juustotäytteestä vähitellen vuokaan. Lusikoi vuokaan myös loput mustikkatäytteestä. Levitä mustikkasose veitsellä viiruiksi.

Paista kakkua 170-asteisen uunin alatasolla noin tunnin. Sammuta uuni ja anna kakun jäähtyä uunissa. Nosta vuoka jääkaappiin kakun jäähdyttyä. Anna kakun levätä jääkaapissa vähintään yön yli. Leikkaa annospaloiksi ja tomuta kaakaojauhetta leivosten pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla.