RUOKALA 27.7.2012 16:13

Rapuja risottoon

Ravut ja risotto on taivaallinen yhdistelmä.

Ulla-Maija Lähteenmäki

http://is11.snstatic.fi/img/300/1288482738933.jpg

Ainekset neljään annokseen:

    2 rkl oliiviöljyä
    3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    1 dl fenkolia pieninä kuutioina
    2 dl risottoriisiä
    4 dl rapulientä
    1 dl valkoviiniä
    2 tl inkivääriä hienonnettuna
    suolaa
    jauhettua mustapippuria
    2 rkl voita
    1 dl kermaa
    100 g baby pinaatinlehtiä
    2 dl ravunpyrstöjä
    4 rkl parmesaanijuustoraastetta
    Koristeluun:
    tillinoksia
    sitruunan lohkoja

Valmistusohjeet:

Kuullota öljyssä valkosipuli ja fenkoli. Lisää riisi ja kuullotettua kunnes riisi on lasittunut.

Lisää neste 1 dl kerrallaan ja anna hautua miedolla lämmöllä kunnes kaikki neste on imeytynyt.

Mausta suolalla ja pippurilla. Risotto on valmis, kun riisi on pinnalta pehmeää, mutta sisältä kiinteää.

Se vie aikaa noin 20 minuuttia. Sekoita risottoon voi, kerma, pinaatti sekä ravunpyrstöt. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.

Viimeistele sitruunan viipaleilla ja tillinoksilla.