RUOKALA 23.7.2012 12:04

Nakkitorttua iltapalaksi

Nakit ovat varsinkin lasten lempiruokaa. Kokeile koko perheelle maistuvaa nakkitorttua ilta- tai välipalaksi.

Ulla-Maija Lähteenmäki

http://is12.snstatic.fi/img/300/1288482735751.jpg
Nakkitorttu on mainio eväs.

Näin valmistat kahdeksan annosta.


Ainekset pohjaa varten:

    100 g voita
    2 1/2 dl vehnäjauhoja
    2-5 rkl vettä
    suolaa
    lisäksi:
    1 pkt n. 280 g kuorettomia nakkeja
    1 dl juustoraastetta
    1 rkl öljyä
    1 sipuli hienonnettuna
    1 dl purjoa viipaleina
    suolaa
    vastajauhettua mustapippuria
    muna-kermaseos:
    2 munaa
    2 dl kuohukermaa
    2 rkl sinappia
    1 rkl maissitärkkelystä
    ripaus suolaa
    vastajauhettua mustapippuria


Valmistusohjeet:

Nypi pehmeään voihin vehnäjauhot. Lisää vesi ja hieman suolaa. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Laita nakit taikinan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
Kuullota öljyssä sipulit ja purjo. Levitä paistos tasaisesti vuokaan.

Sekoita munat kerman joukkoon. Lisää kermaseokseen sinappi, maissitärkkelys, suola ja pippuri. Kaada seos piirakan päälle. Paista piirakkaa 170-asteisessa uunissa noin 45-55 minuuttia. Nauti lämpimänä raikkaan, rapean salaatin kera.