RUOKALA 26.9.2013 8:47

Lihalientä itse tehden? - tällä ohjeella onnistut!

Monen keiton ja pataruoan salaisuus piilee itse tehdyssä liemessä. Hyvän lihaliemen valmistus on useita tunteja kestävä projekti.

JUKKA LEHTINEN

http://is11.snstatic.fi/img/300/1288602752391.jpg
Lihaliemen valmistus on aikaa vievää ja työlästä, mutta aromikas lopputulos on sen arvoista.
Tumma ja voimakkaan makuinen lihaliemi syntyy luullisista lihapaloista – naudan potkasta ja hännästä esimerkiksi. Mukaan voi laittaa myös ydinluita. Jotta makuaineet irtoavat paremmin, on lihassa oltava luuta ja palat on pilkottava pienempiin osiin. Pyydä lihakauppiasta leikkaamaan luut ja luulliset lihapalat pienempii osiin, niin valmistus on helpompaa.

Liemeen laitetaan makua antamaan myös juureksia, yrttejä ja pippuria. Ainekset paahdetaan tummiksi ja sen jälkeen ne keitetään usean tunnin ajan vedessä.

Jos omistat painekattilan, kannattaa se ottaa käyttöön nyt. Paineessa keittäessä luista ja lihoista irtoaa tehokkaasti makuaineita liemeen.

Siivilöimisen jälkeen ja liemen jäähdyttyä, pinnalle kovettuvan rasvan voi halutessaan lusikoida pois.