RALLI 28.7.2012 23:44

Hirvonen tietää, mikä ratkaisee Jyväskylän MM-rallissa

Mikko Hirvonen pistää toviksi jäihin mietteet MM-sarjan pistetilanteesta ensi viikolla ajettavassa Jyväskylän MM-rallissa.

Jukka Töyli

https://is.mediadelivery.fi/img/300/32d664de2a824da8884798e159199ce9.jpg
Mikko Hirvonen lupaa laittaa kaasun pohjaan Jyväskylässä.
Hän haluaa ajaa Citroen-aikakautensa ensimmäisen MM-voiton kotikilpailussaan Keski-Suomen teillä.

- Nyt pannaan hetkeksi sivuun muut ajatukset ja keskitytään vain tähän kilpailuun, Hirvonen sanoo.

Vaherissa perjantaina ja lauantaina yhteensä 600 kilometrin verran ajokkiaan testanneella Hirvosella on varaa unohtaa toviksi MM-sarjan miettiminen, sillä Citroen-tallilla on tuhti 96 pisteen johto merkkimestaruussarjassa, eikä Sebastien Loebin ja Hirvosen tilannetta kuljettajien sarjan kärkikaksikkona voi pitää mitenkään heiveröisenä.

- Se pitää muistaa, että kaikenlaista voi MM-sarjassa vielä tapahtua, mutta Jyväskylässä pannaan kaasu pohjaan ja katsotaan jos pystytään ajamaan voitosta, Hirvonen toteaa onnistuneen testirupeaman aikana.

Auton suhteen Hirvoselle ei ole huolta. Jyväskylän MM-rallin testien yhteydessä Citroenia hienosäädettiin kisaa varten, mutta samalla testattiin myös kehitysosia.

- Ei mitään mullistavaa, mutta jotakin. Auto on sen verran hyvässä mallissa, että voidaan testata muutakin, Hirvonen sanoo.

Torstaina alkavaa Jyväskylän MM-rallia ajattelen Hirvosella ei muutenkaan ole suurta huolta.

- Ainoa on se, että jos kisan viimeisenä päivänä on kuuma, renkaat voivat olla aika kovilla, Hirvonen mietti.
 

Renkaat kovilla Ouninpohjassa


Hirvonen uskoo, että hellesäässä renkaat saattavat olla kovilla nimenomaan kisan päätösetapilla, kahtena viimeisenä erikoiskokeena ajettavalla Ouninpohjalla. Kisareittiä ja hän kuvaa perinteiseksi ja hyväksi.

- Kaikki saattaa hyvinkin ratketa vasta Ouninpohjassa, Hirvonen miettii.

Kotikilpailunsa Hirvonen on voittanut viimeksi vuonna 2009. Vuonna 2010 kisa jäi kesken rajun ulosajon takia. Vuosi sitten kisan alun ulosajo tuhosi mahdollisuudet nousta voittotaistoon, mutta Hirvonen nousi 12 pohja-ajan siivittämänä neljänneksi.

- Tasaisuus ratkaisee. Mihinkään parinkymmenen sekunnin virheisiin ei ole varaa, Hirvonen vastaa kysymykseen, mitä Jyväskylässä voitto vaatii.