NYRKKEILY Päivitetty: 7.8.2012 21:35

Missä he ovat? Seitsemän olympiaurheilijaa kateissa

Peräti seitsemän Lontoon olympialaisissa ollutta urheilijaa on kadonnut.

JACK GUEZ

https://is.mediadelivery.fi/img/300/ef4c5f0ea76f402598efadf1c2cbb2dc.jpg
Nyrkkeilijä Thomas Essomba on yksi seitsemästä kadoksissa olevasta kamerunilaisurheilijasta.
Kaikki kadonneet ovat kamerunilaisia. Heidän joukossaan on viisi nyrkkeilijää, uimari ja jalkapalloilija. Kamerunin urheiluministeriön edustaja kertoi katoamisesta myöhään maanantaina.

- Huhu on nyt vahvistunut todeksi. Seitsemän olympialaisiin osallistunutta kamerunilaisurheilijaa on kadonnut kisakylästä, ministeriöstä kerrottiin.

Kadonneiden urheilijoiden uskotaan aikovan jäädä Eurooppaan taloudellisten seikkojen vuoksi.

Kaikilla seitsemällä on vähintään marraskuuhun asti voimassa oleva viisumi. Britannian siirtolaisuudesta vastaavasta virastosta todettiin, etteivät he voi kommentoida, onko kukaan urheilijoista hakenut turvapaikkaa.

Ensimmäisenä joukosta omin luvin poistui naisten jalkapallomaajoukkueen varamaalivahti Drusille Ngako. Hän katosi jo Skotlannissa pidetyn viimeistelyleirin jälkeen, kun muu joukkue suuntasi Coventryyn olympiakenraalia varten.

Sen jälkeen katosi uimari Paul Ekane Edingue varusteineen ja matkatavaroineen. Sunnuntaina huomattiin viiden kisoista tippuneen nyrkkeilijän kadonneen kisakylästä.

Nyrkkeilijöistä hukassa ovat Thomas Essomba, Christian Donfack Adjoufack, Abdon Mewoli, Blaise Yepmou Mendouo ja Serge Ambomo.

Ennen olympia-avajaisia katosi kolme sudanilaista olympialeirille osallistunutta urheilijaa.

Sudanin suurlähetystön mukaan kolmikosta yksi on hakenut turvapaikkaa ja kahden muun odotetaan tekevän samoin.