MYSTYLE 10.7.2012 5:54

Piukka ja paksu! Oikein valittu uimapuku imartelee vartaloa ja kestää

Kaikki tietävät, että pienet bikinit ovat täydellinen valinta aurinkorannalla loikoiluun, mutta millainen puku sopii parhaiten nimenomaan uimiseen?

Leena Koskela

http://is.mediadelivery.io/img/300/e3fa6eedfeae4a758cadf852fea6781a.jpg
Helsingin uimareiden puheenjohtaja Jenni Aaltonen antaa kuusi hyvää vinkkiä uimapuvun valintaan.

1. Tarpeeksi napakka
Naiset ovat usein tarkkoja uimapuvun istuvuudesta, siitä ettei se purista liikaa. Mutta itse asiassa kuivan, uuden uimapuvun pitääkin puristaa hieman. Se kuitenkin löystyy märkänä ja käytön myötä, Aaltonen selittää.

2. Paksu materiaali

Kilpauimarit käyttävät harjoituksissa paksummasta materiaalista tehtyjä pukuja ja kilpailussa sitten ohuempia, joissa on pienempi veden vastus. Harjoitteluun tarkoitetut paksummat puvut sopivat hyvin myös harrastajauimareille, ne ovat laadukkaampaa materiaalia ja kestävät pidempään.

3. Varo hiertymiä
Niin tiukka uimapuku ei saa olla, että se alkaisi hiertää. Naisilla kriittisiä paikkoja hiertymille ovat erityisesti kainalot.

4. Jätä bikinit biitsille
Etenkään pienissä narubikineissä ei kannata lähteä uimaan, tai varsinkaan hyppimään veteen, sillä ne valahtavat helposti päältä. Jos haluaa saada enemmän aurinkoa ja myös uida, voi kokeilla kaksiosaista uimapukua, joissa yläosa on toppimallinen.

5. Ei toppauksia
Yläosasta topatut uimapuvut eivät sovi uimiseen, sillä toppaukset keräävät vettä ja näin ollen tekevät puvun painavammaksi.

6. Pois saunasta

Saunominen uimapuku päällä on todella huono juttu. Puvun materiaali ei kestä saunan kuumuutta, vaan menee siitä helposti pilalle.