MUUT LAJIT 20.7.2012 19:18

Minna Kauppi Suomen viestiankkurina

Suomen naisten joukkue puolustaa suunnistuksen viestin maailmanmestaruutta lauantaina Lausannen lähistöllä Sveitsissä jatkuvissa MM-kisoissa.

Hanna Vehviläinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/c455d35b205e4a75b6e526e92b5357fd.jpg
Minna Kauppi
Suomi kilpailee kokoonpanolla Venla Niemi, Merja Rantanen ja Minna Kauppi.

- Kolmannen urheilijan nimeäminen Rantasen ja Kaupin lisäksi tuotti päänvaivaa, mutta nyt päädyttiin Niemeen. Hänellä on ollut hyvät MM-kisat. Hän oli sprintissä kuudes ja pitkällä matkalla kymmenes, päävalmentaja Juha Taini perusteli valintaa.

- Olen aloittanut viestejä aiemminkin. On vain hallittava suunnistus eikä pidä välittää muista, Niemi arvioi urakkaansa.

Rantasen ja Kaupin valintaa ei tarvinnut miettiä. Rantasella on kolme viestin MM-kultaa ja Kaupilla ankkurina peräti viisi.

- Ei meillä huono joukkue ole. Kulta on ilman muuta tavoitteena. Kisasta tulee joka tapauksessa tiukka. Ratkaisu voi jäädä loppukiriin, vaikka mieluimmin ratkaisisin viestin maastossa, Kauppi sanoi.

Suomen pahimmat kilpailijat ovat Sveitsi, Venäjä ja Ruotsi.

Miesten joukkueessa suunnistavat Hannu Airila, Pasi Ikonen ja Fredric Portin. Joukkueen tavoite on mitali. Edellisen kerran miehet ovat yltäneet mitalisijalle Unkarissa vuonna 2009.