MUSIIKKI 17.8.2012 19:00

Syntymäpäiväänsä vasta viettänyt Tarja Turunen: Haaveilen lapsista

Laulaja Tarja Turunen vietti perjantaina 35-vuotissyntymäpäiväänsä kodissaan Buenos Airesissa.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/ff3ac122466647078753c35dfa6c69f4.jpg
Laulaja Tarja Turunen juhlisti syntymäpäivää ystäviensä ja managerinaan toimivan miehensä Marcelo Cabulin kanssa.

Nightwish
-yhtyeestä vuonna 2005 dramaattisesti erotettu Turunen on sittemmin keskittynyt soolouraansa.

- Olen niin onnellinen. Saan olla vapaa, tehdä omaa musiikkia ja säveltää, Turunen iloitsee.

Eräs soolouran merkkipaalu saavutetaan, kun häneltä julkaistaan 24. elokuuta Rosarion kaupungin oopperatalossa taltioitu live-DVD, ACT1. Kiertue-elämä on muuttunut merkittävästi Nightwishin ajoista.

- Voin huomattavasti paremmin ja oikein odotan pääseväni kiertueelle. 15-henkinen bändi ja henkilökuntani on täynnä herrasmiehiä ja kaikki kunnioittavat toisiaan. Se on ihan toista mitä silloin bändiaikana.

Miesvaltaisella alalla oleminen ja miesten kanssa pienessä bussissa kiertäminen vaatii mukautumista molemmilta sukupuolilta.

- Miesten pitää huomioida se, että mukana on nainen. Naisen puolestaan ei pidä hetkahtaa pienestä. Muusikoillani on takana paljon kokemusta ja me tulemme hyvin juttuun.

Mukana kiertueilla kulkee myös aviopuoliso Marcelo, joka Turusen mukaan on hillitön Suomi-fani.

- Onneksi olemme pystyneet yhdistämään työn ja rakkauden. Voisi olla tosi rankkaa, jos lähtisin kotoa neljäksi kuukaudeksi ja hän jäisi odottamaan.

Turunen kertoi jo viime talvena hänen ja Marcelon haaveilevan perheenlisäyksestä. Samat ajatukset ovat yhä ajankohtaisia.

- Se olisi kertakaikkisen ihana asia. En aio saada lasta seuraavaan yhdeksään kuukauteen sillä en ole raskaana tällä hetkellä, Turunen nauraa.

Nyt he kuitenkin nauttivat elämästään Argentiinassa, jonne Turunen muutti pysyvästi neljä vuotta sitten. Vaikka Buenos Airesissa on tyypilliset miljoonakaupungin ongelmat, kaupungin syke ja valo ovat Turuselle tärkeitä.

Rauhallisesta Suomesta he pääsevät nauttimaan taas jouluna, jolloin Turunen tekee Suomessa joulukonserttikiertueen.