MUSIIKKI 17.8.2012 21:31

He jäivät monelta Weekend-festarivieraalta näkemättä

Takkuilevat kulkuyhteydet aiheuttivat monelle Weekend-festivaalille pyrkineelle harmia perjantaina. Näkemättä jäi elektronisen tanssimusiikin huippunimiä.

http://is.mediadelivery.io/img/300/d236f99faed24d96ba91dfb65cb2c3cf.jpg
David Guetta (vas.) ja Skrillex kuuluivat Weekend-festivaalin perjantain pääesiintyjiin.

Espoon Luukissa ensimmäistä kertaa pidettävälle massiiviselle tanssimusiikkifestivaalille oli buukattu esiintymään genren isot nimet ranskalainen tuottaja-dj David Guetta sekä hänen amerikkalainen kollegansa Skrillex.

Tuhansilta jäi näkemättä kello 18 aloittavaksi merkitty Skrillex, 24. Mies on
kuulunut vuodesta 2010 elektronisen musiikin kärkinimiin. Hän on kahminut kolme Grammya ja tehnyt useiden huippuartistien kappaleista remix-versioita.

Skrillex itse määrittelee musiikkinsa elektroksi, vaikka hänen punk-asennetta tihkuva, dubstepiksikin kutsuttu musiikkityyli vetoaa myös rokkareihin.

Paremmat mahdollisuudet oli nähdä klo 21 settinsä aloittava Guetta, 44. Hän aloitti uransa jo 80-luvulla klubi-dj:nä Ibizalla ja Ranskassa. Tuottajana hän on häärinyt 2000-luvun alusta lähtien ja häneltä on julkaistu 5 albumia.

Guetta on perinyt mainstreampopin hittituottajatittelin amerikkalaiselta Timbalandilta tehden yhteistyötä muun muassa Rihannan ja Will i am:in kanssa.

Festivaali jatkuu vielä lauantaina.