MATKAT 31.7.2012 6:08

Lukijoiden kauhukokemuksia huvipuistoissa: "Lopputuloksena koko oikea käsi tohjona"

IS:n lukijat kertoivat kohtaamistaan vaaratilanteista huvi- ja vesipuistoissa.

Jussi Helttunen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/f4521e70e0d04297b7c82e98b30daa29.jpg
5-vuotias tyttäreni oli vähällä pudota 4 metriä alaspäin Linnanmäen Vekkulan siksak-portaissa jokunen vuosi sitten. Sain viime hetkellä estettyä. Portaiden kaide jätti lapsenmentävän aukon ja pudotus alas oli pahimmillaan metrejä. Viimeksi tänä kesänä katselin sydän kurkulla vastaavanlaista horjahdusta.
Äiti sydän syrjällään

Olin pienehkö,
hoikka tyttö, kuitenkin sen pituinen, että pääsin helposti laitteeseen henkilökunnan suostumuksella. Laitteeseen istuttuani syliini laitettiin puomi, mutta se ei pysynyt paikoillaan ollenkaan! Se heilui ylösalas G-voimien riepotellessa, eikä pitänyt ihmisiä penkissä kunnolla kiinni. Kun taikamatto lähti oikein kunnon liikkeeseen, minä ja ystäväni koimme pelon hetkiä koko ajan. Aina kun laite meni kovaa vauhtia edestakaisin, meinasimme liukua puomin alta! Kaverini itki hysteerisesti ja minäkin olin järkyttynyt. Puristimme penkkiä ja puomia niin paljon kuin pystyimme, kädet kipeytyivät, mutta pakko oli! Pelkäsin ihan sikana.
Pelokas

Yhtenä kesänä
menin ensimmäistä ja viimeistä kertaa suomalaiseen vesipuistoon. Kaikissa altaissa oli minusta aivan liian vähän vettä. Aina kun laskin jonkun liukumäen alas niin minulla osui takapuoli ja kyynärpäät altaan pohjaan, ja se sattui. Sitten jossakin ulkoliukumäessä, jossa laskettiin uimarenkaiden tai patjojen kanssa, niin yhdessä mutkassa lensin pois siitä patjasta ja tipuin selälleni kovalle pinnalle. Yhdessä liukumäessä joku taas laski suoraan päälleni. Yhtä liukumäkeä kutsuin "juustohöyläksi", sillä siinä oli tasaisin väliajoin ilmeisesti joitain liukumäen liitoskohtia, jotka raapivat selkääni. Kaiken lisäksi sain korva- ja silmätulehduksen seuraavaksi viikoksi.
are

Päivää ennen,
kun lapsi tippui toistamiseen lemmenjokeen Särkänniemessä, olimme itsekin samaisessa "laitteessa". Sanoin hetkeä ennen laitteeseen menoa, että tuostahan voisi ihan hyvin lapsi tippua. Onneksi meille se jäi vain puheen tasolle, ettei mitään tapahtunut. Kaikki vanhemmat eivät vahdi lapsiaan joka sekunti ja onhan se selvää, ettei välttämättä edes ehdi. Ikävää, ettei voi luottaa puistojen turvallisuuteen.
Läheltä olisi voinut pitää

Pari vuotta sitten eräässä kylpylässä valvojat eivät valvoneet yhtään vesiliukumäkiä vaikka heille kerrottiin, että useat lapset käyttäytyivät sääntöjen vastaisesti.
dolphin74

Kesällä 2010
tuli mentyä kaverin kanssa huvipuistoon ja siellä oli joku junalaite. Meille laitettiin puomi, mutta se ei mennyt kunnolla kiinni vaikka kuinka yritimme. Saimme sitten roikkua puomissa koko ajan kiinni peloissamme.
Minä vaan

Me olimme juuri jokin aika sitten Särkänniemessä ja siinä nimenomaisella taikajoen kaiteella noin 3-vuotias poika keikkui ja vanhemmat eivät huomioineet mitenkään, vaikka pää alaspäin roikkui siinä. Lapsia kiinnostaa vesi todella paljon. Itse ainakin jo ihan vieraan paikan ja ihmismassojen takia pidän lapseni jatkuvasti näkösällä.
vipe

Ainoa läheltä piti -tilanne, jossa olen ollut, oli yli kymmenen vuotta sitten vesipuistossa. Olin pieni ja hintelä tyttö, ikää oli alle kymmenen vuotta. Laskin jonkin liukumäen alas, mutta heti perässä tuli todella iso mies. Osuin veteen vain vähän ennen häntä, joten hän veteen tullessaan painoi minut alleen eikä tajunnut siirtyä. Jotenkin sain sieltä rämmittyä pintaan ja kiipesin heti pois altaasta, kun näkökenttä oli ihan harmaa.
Kisu

Itse olen tullut alas korkkiruuvi-vuoristoradasta, kun laitteen hoitajat laittoivat sen liikkeelle ennen kuin kaikki olivat edes turvakaarien alla. Seisoin liikkuvassa "junassa" kun joku huusi minulle, että hyppää pois. Yritin hypätä takaisin lähtölaiturille, mutta olimme jo sen verran menneet ohi, että tipuin alas, noin 4 metriä kivikkoon. Lopputuloksena oli koko oikea käsi tohjona.
Korkkiruuvi