MATKAT 19.7.2012 16:04

Tutkimus: Keskiverto 3-vuotias on kolunnut jo 13 maata

Matkustelu lisääntyy, myös pienten matkustajien kohdalla.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/757aae1b9b584d508b47c837b175bf08.jpg
Skyscannerin teettämän tutkimuksen mukaan suurin osa brittitaaperoista on käynyt tuplasti useammassa maassa kuin heidän vanhempansa saman ikäisinä.

Kyselyn mukaan keskiverto kolmevuotias on vieraillut elämänsä aikana peräti 13:ssa eri maassa.

Tutkimukseen osallistui yli 1 300 brittivanhempaa. Heidän vastaustensa mukaan perheet suosivat erityisesti ulkomaita matkustellessaan. Heidän 3-5-vuotiaat lapsensa ovatkin vierailleet enemmän ulkomailla kuin Britannian kaupungeissa.

Tulokset osoittivat myös, että vain 12 prosenttia neljävuotiaista brittilapsista ei ollut koskaan käynyt maansa ulkopuolella.

Yksi tutkimukseen vastanneista vanhemmista kertoi lapsensa vierailleen 20 eri kaupungissa ensimmäisen elinvuotensa aikana, kun taas toinen vanhempi kertoi neljävuotiaansa vierailleen jo yli sadassa kaupungissa.

Skyscannerin Mary Porterin mukaan näyttää siltä, että vanhemmat kouluttavat lapsiaan yhä enemmän kulttuuritietoisiksi maailmanmatkaajiksi.

- Monet meistä kokivat lentomatkustamisen luksuksena, kun olimme lapsia. Nykypäivän lapsille matkustamisesta ulkomaille on tullut normi, sillä lennot eivät maksa paljon ja matkakohteita on lukemattomasti, sanoo Porter.