MATKAT 12.7.2012 6:10

Kaikenlaista järjettömyyttä - Tutkimus selvitti naisten matkalaukun sisällön

Naiset vaihtavat monta kertaa päivässä vaatteitaan, mutta silti jotain voi jäädä käyttämättä.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/578da1bccb244f07ba1aaac33ecbbd78.jpg
Daily Mailin mukaan naiset pakkaavat keskimäärin 28 eri asua mukaansa viikon lomalle. Näin vaatteet ovat siis valmiina sekä rannalle että illalliselle.

Tuoreen kyselyn mukaan naiset vaihtavat keskimäärin neljästi päivässä vaatteitaan viikon mittaisella lomalla. Kuitenkin kymmenesosa naisista saa vaihdettua vaatteet jopa seitsemän kertaa päivässä ulkomaanmatkan aikana.

Toisaalta kahdeksan naista kymmenestä myöntää, etteivät he saa kaikkia vaatteitaan käytettyä.

37 prosenttia 2 000:sta vastanneesta naisesta kertoi, että he haluavat pukeutua erilaisiin vaatteisiin päivän mittaan. 58 prosenttia kertoo asian johtuvan käytännönsyistä, aamuvaatteet kun eivät välttämättä sovi illanviettoon.

Muutama prosentti myönsi kuitenkin vaihtavansa vaatteitaan monta kertaa päivässä vain sen takia, että kaikki mukanaolevat vaatteet tulevat käytetyiksi.

Noin neljäsosa naisista kertoi myös heidän matkakumppaninsa huomanneen alituisen vaatteidenvaihdon. Joillekin pareille vaihdot ovat aiheuttaneet jopa riitatilanteita.

Tutkimuksen mukaan naisten matkalaukuista löytyy ulkomaanmatkalla keskimäärin neljä mekkoa, kuusi toppia, neljät shortsit tai neljä hametta. Kaksi paria housuja tai farkkuja on myös pakattu, kuten myös kolmet bikinit tai uima-asut, kolme paria sandaaleita sekä kaksi muuta kenkäparia. Lisää vaatteita tai kenkiä kertyy luultavasti myös itse matkan aikana.

Tutkijoiden mukaan naiset käyttävät keskimäärin kaksi kolmasosaa siitä vaatemäärästä, jonka ovat pakanneet mukaan. Noin neljännes myönsi, että suurin osa vaatteista palaa kotiin käyttämättömänä.

Viideosa naisista kertoi pakkaavansa yleensä niin paljon tavaraa ulkomaanmatkalle, että heidän laukkujensa painorajat rikkoutuvat jo lähdössä.

Bernadette Lusher F&F clothingista antaa vinkkinsä pakkaajille:

- Temppu on siinä, että suunnittelet vaatemääräsi, etkä vain tunge vaatekaappisi sisältöä laukkuusi. Pakkaamalla joitakin perusjuttuja ja asusteita voit saada mahdollisuuden muokata asua monella eri tavalla, eikä laukkukaan kärsi.