MATKAT 8.7.2012 9:39

Löydä ennen muita! 5 rantahelmeä Euroopassa

Kyllästyttävätkö turistirysät? Skyscanner listasi seitsemän lumoavaa rantaa Euroopassa, joita ei moni löydä.

Sergey Galushko

https://is.mediadelivery.fi/img/300/656c11dbaefb4e89befcffb881fd1657.jpg

1. Perpitch Beach, Scillynsaaret, Englanti

Scillyn rannat ovat häikäisevän kauniita. Matkaajan ei tarvitse tyytyä vain yhteen, vaan Scillyssä rantoja on useampia. Kruununjalokivi on Perpitch Beach St.Martinin saarella. Helpoimmin rannalle pääsee lähtemällä päiväretkelle St.Maryn saarelta.

2. Praia de Rodas, Galicia, Espanja

Galician kauneimmat rannat ovat kaukana turistirysistä. Paras ranta on Praia de Rodas, jolla hiekka on vaaleaa ja pehmoista. Kansallispuistoksi muutettu alue on auki vain kesäisin.

3. Dhërmi, Vlora, Albania

Parhaille rannoille päästäkseen pitää nähdä hieman vaivaa eikä Dhërmi ole poikkeus tässä joukossa. Paikka on hieman oudossa paikassa, sillä vieressä pojottavat betonibunkkerit.

4. La Dune du Pyla, Ranska

Dune du Pylassa hiekkaa riittää vaikka muille jakaa. Niin paljon, että paikka muistuttaa Saharaa. Ranta on piilossa korkean hiekkavallin takana, jonka yli pitää kiivetä sinne päästäkseen. Reissu on kuitenkin vaivan väärtti.

5. Plage de Saleccia, Korsika

Korsikan rannalle päästäkseen pitää kävellä ensin aavikon halki ellei satu omistamaan jahtia. Salecciaan kuvaillaan taivaaksi, jossa on pitkät hiekkarannat ja trooppista turkoosia vettä.