KYSY SEKSISTÄ 2.8.2012 13:20

Kysy seksistä: Aikaisempien partnereiden lukumäärä vaivaa kumppaniani

Olen keski-ikäinen ja muuttamassa yhteen uuden ihmisen kanssa. Minulla on ollut runsaasti ja moninkertaisesti partnereita ystävääni verrattuna. Tämä vaivaa häntä selkeästi.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/1b4269baf5714700b88520962fcc4cfa.jpg
Kuvituskuva. Kuvan henkilöt eivät liity artikkeliin.
Poistuuko tällainen ongelma ajan mittaan ja mitä voisin tehdä tilanteen helpottamiseksi? Onko eroa siinä onko kokeneempi osapuoli mies tai nainen? Onko, kuten hän epäilee, lukuisten partnereiden määrä merkki sitä, että ei pysty sitoutumaan.
Nimimerkki: Elämä täysillä elänyt, mies 55 vuotta


RFSU:n seksuaaliterapeutin vastaus:
Asiasta kannattaisi keskustella, sillä muuten asia jää helposti vaivaamaan ja saattaa palata mieliin esim. riitojen hetkellä. Joskus kumppanin voi olla vaikea suhtautua asiaan; syynä voi olla pelko toisen sitoutumisen kyvystä, mustasukkaisuus ja pelko petetyksi/jätetyksi tulemisesta, pelko siitä kykeneekö seksuaalisesti tyydyttämään toisen. Lukuisten kumppaneiden määrä voi liittyä sitoutumispelkoon tai vaikka vaan siihen, että ihminen ei ole löytänyt sitä oikeaa.

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com