KYSY SEKSISTÄ 28.7.2012 13:34

Kysy seksistä: Milloin vaihtaa kondomi muuhun ehkäisyyn?

Milloin ja miten kondomin uskaltaa jättää pois? Jos seurustelu jatkuu pidemmän aikaa, tulee varmasti ajankohtaiseksi lopettaa kondomin käyttö ja käyttää muuta ehkäisyä.

http://is.mediadelivery.io/img/300/49da46243c764903ad19b22a96e227d8.jpg
Mutta miten voi olla varma, että kondomin uskaltaa jättää pois? Ja ettei toiselta saa vaikkapa piilevää tautia? Tulisiko kummankin käydä sitä ennen testeissä? Entä suuseksi: onko se miehelle vähemmän nautinnollista, jos pyytää käyttämään kondomia? Käyttävätkö ihmiset kondomia suuseksiä harrastaessaan?
Nimimerkki: Nuori naimaton nainen, 25 vuotta


RFSU:n seksuaaliterapeutin vastaus:
Osa ihmistä käyttää kondomia ehkäisykeinona myös vakituisessa parisuhteessa. Jos kondomikäytön vaihtaa hormonaaliseen ehkäisyyn osa haluaa, että seksitaudit testataan ennen kuin näin toimitaan. Tämä siksi, että tauteja voi sairastaa ilman oireita ja oireettomuus ei siis ole merkki siitä, ettei tauteja olisi.

Osa ihmistä käyttää suuseksissä kondomia ja näin pitäisikin toimia jos on pientäkään pelkoa seksitaudeista. On täysin henkilökohtainen mielipide, viekö kondomi tuntoa suuseksistä tai seksistä. Osa kondomeista on nykyään hyvin ohuita, joten kannattaa perehtyä eri kondomimerkkeihin; paketeissa löytyy niistä hyvät tiedot tai tutki eri merkkien ominaisuuksia valmistajien nettisivuilla, joissa yleensä niistä löytyy hyvät tiedot.

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com