KYSY SEKSISTÄ 10.7.2012 12:23

Kysy seksistä: Mikä avuksi liialliseen kosteuteen?

Usein puhutaan siitä, onko nainen tarpeeksi kostea seksin aikana. Mutta mikä avuksi, kun on aivan liian kostea?

https://is.mediadelivery.fi/img/300/22deaba19c9840d2a44f19241ee30b83.jpg
Olen niin kostea, että seksi ei tunnu miltään kun "kitka" puuttuu. Kosteus tulee heti. Ei tarvitse miehen kuin vaikka hipaista rintaani niin jo alkaa alapäässä vetistymään. Tätä ongelmaa ei ole ollut nuorempana tai ei ainakaan haitaksi asti.
Nimimerkki: LitsLäts, nainen 28 vuotta


RFSU:n seksuaaliterapeutin vastaus:
Toinen ei kostu ollenkaan, toinen kostuu liikaa. Kosteus kertoo naisen seksuaalisesta kiihottumisesta, ja sitä on vaikea ehkäistä/muuttaa toiseksi (lyhyt esileikki voi auttaa). Liiallista kosteutta voi yrittää poistaa pyyhkimällä ylimääräinen kosteus esim. yhdynnän alkaessa tai asentoa vaihtaessa. Emättimen tiukkuuteen voi vaikuttaa lantionalueen lihasten hyvällä harjoittelulla sekä asennoilla. Perinteinen lähetyssaarnaaja muuttuu toiseksi, jos nainen laittaa sisään työntymisen jälkeen reidet yhteen ja supistaa lihaksiaan. Pitää myös muistaa, että yhdyntä on vain osa seksiä ja nautintoa voi antaa muillakin keinoilla (käsin, suulla, välineillä). Ihmisten olisi hyvä kokeilla kaikenlaista, sillä vaihtelevalla seksielämällä on positiivisia vaikutuksia niin haluun kuin erektioonkin.

RFSU - muutakin kuin kondomeja

RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. RFSU järjestö on puoluepoliittisesti, ammatillisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton aatteellinen järjestö, jonka tavoitteena on avoimen ja positiivisen ilmapiirin luominen seksiä ja parisuhdetta koskevissa kysymyksissä.

Lähtökohtanamme on jokaisen vapaus olla juuri sitä mitä on, elää niin kuin haluaa elää ja nauttia juuri siten kuin haluaa.

Lue lisää: www.rfsu.com