KUNINKAALLISET 19.5.2017 14:09

Kreikan kruununprinssi Pavlos täyttää 50 vuotta – kuninkaallisella perheellä dramaattinen historia

Kreikan kruununprinssi Pavlos täyttää lauantaina 20. toukokuuta 50 vuotta. Historian käänteiden takia hän ei voi juhlia tasavaltalaisessa Ateenassa, jossa perheellä oli aikoinaan hulppea palatsi.

https://is.mediadelivery.fi/img/300/c6599f127b764ddb97ce3ef26e32cdba.jpg
Kreikan kruununprinssi Pavlos syntyi viisikymmentä vuotta sitten Tatoin palatsissa Ateenassa. Hänen vanhempansa ovat kuningas Konstantin ja kuningatar Anne Marie, jonka sisar puolestaan on Tanskan kuningatar Margareeta.

Pavlovista piti tulla isänsä seuraaja, mutta historia päätti toisin. Pavlosin piti nousta valtaistuimelle isänsä jälkeen, mutta sotilasjuntta nappasi kuninkaalta vallan 1967 ja koko perhe joutui kotiarestiin.

Kuninkaallinen perhe pääsi kuitenkin livahtamaan heille annetulla yksityiskoneella Italiaan ja muutama vuosi sitten he pääsivät takaisin. Tuolloin Konstantin kertoi, että kyyneleet valuivat hänen silmistään, kun hän astui kotimaansa kamaralle. Kuningas Konstantin perheineen on saanut jopa vanhaa omaisuuttaan takaisin ja perheellä on muun muassa kaunis huvila Välimeren rannalla.

Kruununprinssi on asunut perheensä kanssa Lontoossa, mutta amerikkalaisen puolisonsa, kruununprinsessa Marie-Chantalin varallisuuden ansiosta heillä on myös hulppea asunto New Yorkissa.

Stefan Lindblom

https://is.mediadelivery.fi/img/300/2effff21f84a4f4bbaef0cfd061aa81b.jpg
Pavlos ja Marie-Chantal.

Pavlos ja Marie-Chantal avioituivat 12 vuotta sitten ja heillä on viisi lasta. Vaikka Kreikan kuninkaallinen perhe ei ehkä kuulu varakkaimpiin siniverisiin, Marie-Chantalin perheeltä kahisevaa ei puutu.

Kruununprinsessan isä Robert Miller omistaa muun muassa tax-free -ketjun, jolla on kauppoja maailman eri lentoasemilla.

Robert Miller antaakin usein yksityiskoneen kuninkaan ja kruununprinssin käyttöön. Maattoman kruununprinssi Pavlosin 50-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan lauantaina ja tuskin niistä puuttuu glamouria.