KOTIMAA 7.12.2017 17:43

Politico: Jyrki Katainen on yksi Euroopan vaikutus­valtaisimmista ihmisistä – povataan Junckerin seuraajaa

Lehti vertaa Kataisen olevan yhtä vakaa ja välttämätön kuin jääpala juomalasissa.

OLIVIER HOSLET / EPA

https://is.mediadelivery.fi/img/300/bc7fada19652433ab5fa2f7521a9365c.jpg
Politico povaa Jyrki Kataisesta jopa EU-komission seuraavaa puheenjohtajaa.
Politiikan erikoislehti Politico listaa Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen (kok) yhdeksi Euroopan vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. Katainen on sijalla seitsemän listalla ihmisistä, joiden lehti uskoo vaikuttavan ensi vuonna kaikkein eniten Euroopan tulevaisuuteen.

Politico kutsuu Kataista yhdeksi merkittävimmistä EU:n keskustaoikeistolaisen EPP-puolueen uuden sukupolven johtajista ja povaa, että puolue haluaa todennäköisesti Kataisen havittelevan Euroopan komission puheenjohtajan paikkaa, kun nykyisen puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin kausi päättyy.

Lehden mukaan Junckerin komissiokauden onnistuminen lepää pitkälti Kataisen harteilla, sillä hänen vastuullaan ovat sekä Euroopan talous- ja rahaliiton täydentäminen että puolustusyhteistyön syventäminen. Tämä tekee Politicon mielestä Kataisesta vahvan ehdokkaan Junckerin seuraajaksi.

Sami Kilpiö / HS

https://is.mediadelivery.fi/img/300/0fdd90df97ff4c06890289e78ca8c863.jpg
Jyrki Katainen ja Jean-Claude Juncker Kolmen sepän patsaalla Helsingissä huhtikuussa 2014.

Lehti vertaa Kataisen olevan yhtä vakaa ja välttämätön kuin jääpala juomalasissa ja toteaa, että kylmäpäisellä vakaudella saavuttaa aivan omanlaistaan valtaa, vaikka kylmäkallen rooli ei aina niin jännittävältä vaikuttaisikaan.

Politico kertoo myös, että Katainen on kahden pienen tyttären isä ja että hän on innokas ruoanlaittaja, joka valmistaa erityisen mielellään suomalaisia ruokalajeja kuten hirvipaistia tai riistalintujen lihaa.

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

https://is.mediadelivery.fi/img/300/ee9faf2906ab48dbad5c4329f6b1d815.jpg
Jyrki Kataisen kerrotaan olevan innokas kotikokki.