KOTIMAA 14.11.2017 20:12

Poliisi IS:lle Porvoon tragediasta: Surmatun 3-vuotiaan äiti soitti ensimmäisen hätäpuhelun

Isän epäillään puukottaneen kolmevuotiaan tyttärensä kuoliaaksi leikkipuistossa varhain maanantaiaamuna.

Video ei ole katsottavissa laitteellasi.

Poliisin tutkinnassa Porvoon tapahtumien kulusta on selvinnyt uutta tiistain aikana, sen jälkeen kun Itä-Uudenmaan poliisi aloitti teosta epäillyn isän kuulemisen tiistaina puolenpäivän aikaan.

– Tämänhetkisen käsityksen mukaan ensimmäinen hätäsoittaja oli äiti, komisario Jyri Hiltunen Itä-Uudenmaan poliisista kertoo Ilta-Sanomille.

Hätäsoitosta kertoi aiemmin MTV verkkosivuillaan.

Isän epäillään puukottaneen kolmevuotiaan tyttärensä kuoliaaksi Porvoon Lyseon leikkipuistossa varhain maanantaiaamuna.

Teosta epäilty isä on 38-vuotias Karibialta kotoisin oleva Ranskan kansalainen, jonka avoliitto lapsen suomalaisen äidin kanssa oli päättynyt eroon.

– Poliisi sai epäillyn miehen juoksemalla hänet kiinni ja taklaamalla hänet. Epäilty ei juossut, Hiltunen kertoo IS:lle.

Poliisi kertoo lisäksi tiedotteessaan, että mies on saatu kuulusteltua. Poliisi on myös kuulustellut kahta todistajaa. Käynnissä ovat myös epäillyn vangitsemisoikeudenkäyntiä valmistelevat toimenpiteet.

Tutkitaan murhana

  • Isä puukotti 3-vuotiasta lastaan leikkipuistossa Porvoossa maanantaiaamuna. Tapahtumat alkoivat noin kello 7.55.
  • Poliisipartio saapui paikalle noin kello 8.05 ja pysäytti väkivallanteon. Lapsi kuljetettiin pelastushelikopterilla sairaalaan, jossa hän menehtyi aamupäivällä vammoihinsa.
  • Itä-Uudenmaan poliisin mukaan isä oli hakenut lapsen kotoa luvatta.
  • Poliisi tutkii tekoa murhana. Epäilty on noin 40-vuotias Ranskan kansalainen. Hänen kuulustelunsa aloitetaan tiistaina.