KOTIMAA 19.8.2017 14:33

Tämä kaikki tiedetään epäillystä puukottajasta nyt: 18-vuotias marokkolainen, tuli Suomeen viime vuonna, haki turvapaikkaa

TERRORISMI Epäilty puukottaja on poliisin mukaan ”ollut turvapaikkaprosessissa mukana”.

Video ei ole katsottavissa laitteellasi.

KRP kertoi tietoja epäillystä puukottajasta tiedotustilaisuudessa kello 14 jälkeen. Tapauksessa on yksi aktiivinen toimija, joka on ilmoittanut iäkseen 18 vuotta. Häntä on yritetty puhuttaa. Kuulusteluja yritetään vielä tänään lauantaina.

Poliisin mukaan neljä muuta miestä pidätetty. He ovat kaikki Marokon kansalaisia. Miesten osallisuutta selvitetään. KRP:n mukaan yhdestä henkilöstä tehty kansainvälinen etsintäkuulutus. Pääepäillyn lisäksi tutkitaan siis yhteensä viiden ihmisen osuutta joukkopuukotukseen.

Poliisin mukaan Turun iskusta epäilty on tullut vuonna 2016 Suomeen. Poliisi ei vahvista, onko epäilty saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen. Hän on ollut ”turvapaikkaprosessissa mukana”.


Katso video: 18-vuotias mies puukotti kymmentä ihmistä Turussa

KRP:n mukaan Turun iskusta epäiltyä on tarkoitus kuulla tulkin välityksellä.

Teon rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset. Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt. Iskussa loukkaantui kahdeksan. KRP:n mukaan Turun puukotusten uhreiksi valikoitui naisia. Uhreiksi joutuneet miehet olivat auttaneet uhreja tai yrittäneet estää tekoa.

KRP:n mukaan rikosnimikkeeseen eivät vaikuttaneet yksittäiset seikat. Kyse on useasta eri palasesta, muun muassa henkilön käyttäytymisestä ennen tapahtunutta.

Tapaukseen liittyen on takavarikoitu pakettiauto, joka on yhden pidätetyn ajoneuvo.


Katso video: Kartta-animaatio: Näin puukottaja eteni Turun keskustassa