KOTIMAA Päivitetty: 19.6.2017 21:43

Helsingin Temppeliaukion kirkon eteen tuotiin betoniesteitä – paikalla oli eilen iso poliisioperaatio

TURVATOIMET Sunnuntaina Temppeliaukion kirkolla oli käynnissä suuri poliisioperaatio. Kirkkoherra ja poliisi eivät kommentoi, onko alueella varauduttu mahdolliseen uhkaan.

Lukijan kuva

https://is.mediadelivery.fi/img/300/d7f494df9c264d809dd68b25f2715a6f.jpg
IS:n lukija ikuisti betoniporsaat Temppeliaukion kirkon edessä maanantaina.
Helsingin Temppeliaukion kirkon edessä seisoo nyt useita betoniporsaita. Ne ilmestyivät kirkolle päivä sen jälkeen, kun kirkolla oli käynnissä suuri poliisioperaatio. Kirkon ympärillä oli ainakin kymmenen poliisin yksikköä, ja IS:n haastatteleman silminnäkijän mukaan poliisit pysäyttelivät kirkon edustalla liikkuneita ihmisiä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kirkkoherra Auvo Naukkarinen kertoo IS:lle olleensa työmatkalla ja on ollut poliisin tietojen varassa puhelimitse. Hän ei suostu kommentoimaan tarkasti, mistä betoniesteiden ilmestymisessä on kyse.

– Siitä on sovittu yhdessä poliisin kanssa ja minulla ei ole sen enempää tiedotettavaa, kuin mitä poliisi on asiasta tiedottanut, puhelimitse tavoitettu Naukkarinen kertoo paluumatkallaan Helsinkiin.

Hän kertoo, että tilannetta käydään läpi seurakunnan henkilökunnan läpi tiistaina joka-aamuisessa palaverissa. Naukkarinen ei suostu kommentoimaan mahdollista uhkatilannetta.

Naukkarinen muistuttaa, että Temppeliaukion kirkko on merkittävä turistikohde, jossa käy jopa 10 000 ihmistä päivässä.

– Temppeliaukion kirkko on merkittävä turistikohde ja pyrimme palvelemaan vierailijoita tavalliseen tapaan, Naukkarinen sanoo.

Helsingin poliisi sanoo IS:lle, ettei se tässä vaiheessa kommentoi asiaa lainkaan.