HYVÄ OLO 28.7.2012 15:16

Tässä syyt, miksi yli 50-vuotiaiden sohvaperunoiden on vaikea päästä ylös, ulos ja lenkille

Yksi viidestä aikuisesta kertoo painon olevan heidän suurin fyysinen huolenaiheensa.

© SVLuma

https://is.mediadelivery.fi/img/300/8c4616453844411684cc9ce639dc3ff0.jpg
Daily Mail kertoo brittitutkimuksesta, jonka mukaan yli puolet 50-vuotiaista myöntää olevansa ylipainoisia, mutta toisaalta samasta ikäluokasta yksi kolmesta ei liiku ollenkaan.

Tutkijoiden mukaan 52 prosenttia vanhemmista ihmisistä on ylipainoisia. Toisaalta samaan aikaan yksi kymmenestä uskoo olevansa ylipainoinen.

Tutkimukseen vastanneista 37 prosenttia sanoo, että he eivät huonon kuntonsa vuoksi kykene urheilemaan. Kolmasosa taas kertoo liikkumattomuuden syyksi sen, ettei heillä ole motivaatiota.

Viideosa taas kertoo olevansa liian laiskoja ja yhdellä kymmenestä ei kuulemma ole aikaa liikkua.

Liikuntasuositusten mukaan jokaisen aikuisen pitäisi liikkua vähintään muutaman tunnin ajan joka viikko. Tutkimukseen vastanneista kuitenkin ne, jotka kertovat liikkuvansa, kertovat tekevänsä sitä vain puolisen tuntia per viikko.

Suosituin liikuntamuoto on kävely, jota puolet kertovat tehneensä viimeisen kuukauden aikana. Sen jälkeen suosituimmat lajit ovat uiminen ja pyöräily.

Yli 50-vuotiaat kuitenkin syövät terveellisemmin, kuin nuoremmat ikäluokat.

Kolmasosa vanhemmista henkilöistä syö suositellun määrän hedelmiä ja vihanneksia joka päivä, kun taas nuoremmista vain viidennes. Yli 50-vuotiaat juovat enimmäkseen myös alkoholia turvallisten rajojen sisällä. Yksi seitsemästä vanhemmasta ihmisestä juo kuitenkin liian paljon.

Tutkijat kiittelevät yli 50-vuotiaita siitä, että he osaavat syödä ja juoda hyvin, mutta tunnustavat, että heitä pitäisi samaan aikaan myös motivoida liikkumaan enemmän.