FORMULA 1 17.7.2017 21:57

Mököttävät suomalaiskuskit poikivat hauskoja meemejä – ketkä kaikki pääsivät F1-kaksikon seuraan?

F1 Suomalaiset julkisuuden henkilötkin intoutuivat vitsailemaan Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen kustannuksella.

Valdrin Xhemaj / EPA & Twitter

https://is.mediadelivery.fi/img/300/2c02f14f95374818a9ae7c317494577b.jpg
Formula 1:n virallisella Twitter-tilillä sunnuntaina julkaistusta kuvasta tuli nopeasti nettihitti. Siinä Silverstonessa toiseksi ajanut Valtteri Bottas ja kolmanneksi sijoittunut Kimi Räikkönen tuijottelevat tympääntyneen näköisinä eri suuntiin.

Kuva on otettu lehdistötilaisuudessa, jossa suomalaiskuskit odottelevat kisan voittanutta Lewis Hamiltonia, joka oli jäänyt juhlimaan kotiyleisön eteen.

Hamilton pilaili suomalaisten kustannuksella ja julkaisi kuvan omalla Instagram-tilillään.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Hamilton ei ollut ainoa, joka otti kuvan huumorilla. Kuva poiki nopeasti useita meemejä, joissa suomalaisten seuraan on lisätty erilaisia hahmoja.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Yhdessä meemissä Bottaksen ja Räikkösen välissä seikkailee ”hämmentynyt Travolta”, joka on näyttelijä John Travoltan Pulp Fiction -roolihahmosta Vincent Vegasta tehty kuuluisa meemihahmo.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Toisessa meemissä keskellä komeilee Salama McQueen, suositun Autot-animaation päähahmo. Hahmo on ajankohtainen, sillä Silverstonessa aidonkokoisilla Autot-elokuvan autoilla oli elokuvan pormotarkoituksessa oma tallinsa.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Ehkä osuvin hahmo oli löydetty meemiin, jossa suomalaisten keskellä seisoo sarjakuvahahmo Lurppa. Monotonisella äänellä puhuva ja masentuneen oloinen koira tiivistää täydellisesti kuvan tunnelman.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Yksi Twitter-käyttäjä oli korvannut Hamiltonin Fernando Alonsolla, joka istuu suomalaisten keskellä ylevä ilme kasvoillaan.

Räikkönen sai myös oman meemin, jossa arvellaan hänen ajattelevan aivan jotain muuta kuin viimehetken rengasrikkoa.Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Kuva innoitti myös suomalaisia julkisuuden henkilöitä. Kirjailija Jari Tervo twiittasi kuvan tilillään.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Suomalaiset juhlivat silloin kun on juhlan aihetta, hän kirjoitti sarkastisesti kuvan yhteyteen.

Myös Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen päävalmentajalla Juha Malisella oli kerrottavaa kuvasta.Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

– Suomalaiset ovat avointa kanssa. Missä olemmekaan, nautimme aina toistemme seurasta. Meidän on helppo löytää positiivisia puolia asioista, ja ihmiset rakastavat meitä, Malinen vitsaili.