TV & ELOKUVAT 21.4. 17:31

Entinen Hollywood-tähti Richard Gere syrjäytettiin oman alan töistä – paljastaa erikoisen syyn, miksi ei enää saa rooleja

ROOLIEN SAAMINEN Näyttelijätähti Richard Gere kertoi haastattelussa, miksi ei enää saa rooleja isoista Hollywood-elokuvista.

MARTA PEREZ

http://is.mediadelivery.io/img/300/849dc2b5d9a947c4a508914991022e31.jpg
Richard Gere tekee nykyään vain pienen budjetin elokuvia.
Elokuvakomistus Richard Gere tähditti 80- ja 90-luvulla lukuisia Hollywoodin menestyksekkäitä kassamagneetteja, kuten American Gigolo -elokuvaa vuonna 1980, Pretty Woman -elokuvaa vuonna 1990 ja Runaway Bride -elokuvaa vuonna 1999.

2000-luvulla Geren ura lähti kuitenkin hitaaseen laskuun. Nykypäivänä Gere tähdittää vain huomattavasti pienemmän kassavirran elokuvia.

67-vuotias Gere avautui maineikkaan elokuvalehden Hollywood Reporterin haastattelussa siitä, miksi häntä ei enää palkata näyttävimpiin Hollywood-tuotantoihin mukaan. Tähti oli oman aikakautensa halutuimpiin ja korkeimmin palkattuihin näyttelijöihin kuulunut megatähti, mutta nyt hän ei ole tehnyt täyspitkää studioelokuvaa lähes vuosikymmeneen.

imago stock

http://is.mediadelivery.io/img/300/55df4c3f82404e2bae32ae36c870cfdd.jpg
Pretty Woman on yksi niistä Hollywoodin kassamagneeteista, joita Gere tähditti.

Tänä vuonna hänet nähdään pienimuotoisessa The Dinner -draamaelokuvassa, vastanäyttelijänään Laura Linney. Gere näyttelee myös pienen budjetin elokuvassa Norman.

Geren mielestä hänen syrjäyttämiseensä alan nimekkäimmistä töistä on selkeä ja poliittinen syy. Gere on Tiibetistä karkotetun Dalai Laman hyvä ystävä, ja näyttelijä on perustanut kaksi hyväntekeväisyysorganisaatiota Tiibetin hyväksi. Gere toteaa Hollywood Reporterin haastattelussa, että hänen huono tilanteensa elokuva-alalla johtuu Hollywoodin haluttomuudesta vastustaa Kiinaa.

– On ehdottomasti paljon sellaisia elokuvia, joissa en voi olla, koska kiinalaiset sanovat ei. Jouduin juuri äsken keskelle episodia, jossa eräs henkilö sanoi, että he eivät voi rahoittaa elokuvaani, koska se suututtaisi kiinalaiset, Gere tilitti.

EBAS

http://is.mediadelivery.io/img/300/bc4801a35cc54b49acfdbf98298d6171.jpg
Nykyään Gereä ei enää haluta ison kassavirran elokuviin, sillä se voisi suututtaa kiinalaiset.

Gereä ei kuitenkaan hetkauta työttömyystilanne Hollywoodissa. Hän voi omien sanojensa mukaan oikein mielellään tehdä nyt uransa loppuvaiheessa pienempiä elokuvia.

– Olin tarpeeksi menestynyt kolmen ensimmäisen vuosikymmenen ajan, jotta voin nyt tehdä pienempiä elokuvia.

– Studiot ovat kiinnostuneita tekemään isoa tuottoa. Mutta minä teen edelleen niitä samanlaisia elokuvia kuin joita tein alkuaikoina. Pieniä, mielenkiintoisia, roolihahmo edellä meneviä ja kerronnallisia tarinoita. Tämä ei ole vaikuttanut elämääni millään tavalla.