ELOKUVAT 21.4. 16:31

IS arvioi: Työkaverit pakotetaan tappamaan toisensa pätevässä toimintatrillerissä The Belko Experiment

ELOKUVA-ARVIO Greg McLeanin ohjaaman pienen budjetin väkivaltaelokuvan on kirjoittanut ja tuottanut Guardians of the Galaxy -sarjan tekijä James Gunn.

SF Studios

http://is.mediadelivery.io/img/300/2d45355913934e59a60ac0b62a8a0cd7.jpg
Leandra (Adria Arjona) ja Mike (John Gallagher Jr.) joutuvat työpaikallaan osaksi tappavaa murhapeliä.
Pirullisen murhapelin vertaaminen merkityksettömän toimistotyön tappavuuteen on tietenkin ylilyöty rinnastus, mutta juuri tällaisista tarkoituksellisen pitkälle viedyistä kärjistyksistä on pätevä toimintatrilleri The Belko Experiment tehty.

Greg McLeanin ohjaama pienen budjetin notkea väkivaltaelokuva kertoo Kolumbiassa valtion virastotalossa työskentelevistä amerikkalaisista, joiden työpäivän katkaisee tyly kuulutus: tapa työkaverisi tai tule tapetuksi.

Aluksi huonolta vitsiltä kuulostava tilanne muuttuu pian totiseksi painajaiseksi. Juoni kuvaa kasvavaa kaaosta sekä valkokaulusväen jakautumista kahteen leiriin sen mukaan, hyväksyvätkö he heille annetun tehtävän vai eivät.

Splatter-tehosteilla ajoittain herkuttelevan käsikirjoituksen on laatinut James Gunn, jonka käsialaa on myös Marvelin huomattavasti letkeämpi Guardians of the Galaxy -elokuvasarja (lue IS:n arvio sen ensimmäisestä osasta).

Mielenmaisemiltaan The Belko Experiment liikkuu vakaasti Nälkäpeli-elokuvien, Konttori-tv-sarjan ja ensimmäisen Die Hardin tunnelmissa: ikävistä pomoista tulee tiukan paikan tullen entistä ikävämpiä, ja sankarin paikkaa kärkkyvät toimiston narrit.

SF Studios

http://is.mediadelivery.io/img/300/c735fa272efc49aeb00f834be79cd2f5.jpg
Myös Terry (Owain Yeoman), Barry (Tony Goldwyn) ja Wendell (John C. McGinley) joutuvat osallistumaan murhapeliin.

The Belko Experiment

Ohjaus: Greg McLean.

Pääosissa: John Gallagher Jr., Tony Goldwyn, Adria Arjona.

Juoni: Viraston työntekijät pakotetaan osallistumaan murhapeliin, jossa heidän on surmattava kollegansa.

Ensi-ilta: Perjantaina 21. huhtikuuta 2017.

★★★