DIGITODAY 8.12.2016 9:26

Apple asentaa iPhoneihin seurantaohjelman – syynä kiusallinen ongelma

IPHONE Odottamatta sammuvia iPhone-puhelimia on enemmän kuin aiemmin arvioitiin, Apple myöntää. Yhtiö aikoo tutkia syytä ohjelmistopäivityksen avulla.

© Robert Galbraith / Reuters

https://is.mediadelivery.fi/img/300/2e3b2bf360434373862280f0ba5f0169.jpg
Apple ei ole varma, miksi osa iPhone 6S -puhelimista sammuu yllättäen, vaikka akkua näyttää olevan jäljellä vielä kolmasosa tai enemmän, kertoo Computerworld-verkkolehti.

Yhtiö kertoo kiinalaisilla tukisivuillaan julkaisemassaan tiedotteessa, että kyseessä on akkujen valmistusvika, joka rajoittui pieneen määrään syys–lokakuussa 2015 tuotettuja puhelimia.

Applen tiedote on vastaus Kiinan kuluttajaviranomaisten useisiin valituksiin iPhone-puhelimien akkuongelmista.

Yhtiö on jo käynnistänyt maailmanlaajuisen viallisten akkujen vaihto-ohjelman. Apple kertoo kuitenkin, että myös ”pieni määrä” asiakkaita, joiden iPhone ei kuulu kyseiseen vialliseen erään, ovat valittaneet puhelimiensa sammuvan odottamatta.

Apple aikoo jatkaa asian tutkimista. Yhtiö julkistaa ensi viikolla ohjelmistopäivityksen, jonka mukana on analytiikkatyökalu, jonka avulla yhtiö kerää tietoa iPhone-puhelimien akun kulutuksesta.

Computerworldin mukaan kyseessä on todennäköisesti iOS 10.2 -päivitys, jonka beta-versiota on jo jaettu.

Applella on muitakin kuin valmistusongelmia puhelimiensa akkujen kanssa. Yhtiön edellinen iOS 10.1.1 -ohjelmistopäivitys sisälsi ilmeisesti virheen, joka sammuttaa puhelimia, vaikka akkua näyttää mittarin mukaan olevan vielä jäljellä reilusti.