ESPORTS 30.11.2016 9:19

Askel lähemmäs urheilua: Kilpapelaajat Suomen Olympiakomitean kumppaneiksi

KILPAPELAAMINEN Suomen elektronisen urheilun liitto on hyväksytty Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäseneksi.

Joel Tainio

https://is.mediadelivery.fi/img/300/6e4e7d2097224ab8be33737177e092b8.jpg
Erkka Jouste on ollut SEUL ry:n puheenjohtaja viimeiset kaksi vuotta. Vuodenvaihteessa hän jättää kuitenkin pestin.
Suomalaisten kilpapelaajien keskusjärjestö SEUL ry, Suomen elektronisen urheilun liitto, on hyväksytty Suomen olympiakomitean kumppanuusjäseneksi kertoo liitto tiedotteessaan.

Päätös tehtiin Olympiakomitean syyskokouksen yhteydessä Lahdessa 26. marraskuuta. Kumppanuusjäsenillä on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

– Suomen Olympiakomitean kumppanuusjäsenyys merkitsee liitolle vahvaa luottamusta elektronisen urheilun kentän toimintaan, kommentoi liiton puolesta kokoukseen osallistunut varapuheenjohtaja Joonas Kapiainen.

– Se on tärkeä tunnustus, joka entisestään lähentää meitä muun kotimaisen urheilukentän kanssa ja luo uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyölle toimijoiden kesken. Jäsenyyden myötä meillä on yhä merkittävämpi vastuu edustaa elektronista urheilua harraste- sekä huippu-urheilulajina Suomessa.

Liitto on aiemmin ollut Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation VALO ry:n kumppanuusjäsen.

Valo ja Suomen Olympiakomitea yhdistyvät vuodenvaihteessa, jonka jälkeen suomalaisen liikunnan ja urheilun kattojärjestönä toimii itsenäisesti uusi Olympiakomitea.