DIGITODAY 4.7.2012 10:10

Googlen kevätsiivous: lopettaa useita palveluita

Google lopettaa viisi palvelua, jotka ovat yhtiön mukaan vanhentuneita, ja niiden tilalle on tullut parempia vaihtoehtoja. Yksi lopetettavista on Nokian Symbian-puhelimille tarkoittu hakusovellus.

Mark Lennihan

https://is.mediadelivery.fi/img/300/bcf655fb2af9459eb8b583c74377cda7.jpg
Google ilmoittaa lopettavansa useita palveluitaan, joiden tilalle on yhtiön mukaan tullut uusia ja kehittyneempiä vaihtoehtoja, kertoo yhtiö blogissaan.

Yhtiö ilmoittaa, että se aikoo lähiaikoina lopettaa muun muassa Symbian-puhelimille tarkoitetun erillisen hakusovelluksen, koska se aikoo keskittyä parantamaan mobiilihakuja nettipalvelunsa kautta.

Google suosittelee tallentamaan osoitteen www.google.com Symbian-puhelimien nettiselaimen kirjanmerkkeihin.

Muita lopetettavia ovat muun muassa iGoogle -aloitussivu, jolle käyttäjät pystyvät tallentamaan seuraamiaan rss-syötteitä. Palvelu suljetaan marraskuun alussa vuonna 2013, joten käyttäjillä on 16 kuukautta aikaa etsiä sille korvaajaa.

Google Mini ja Google Talk Chatback olivat verkkosivustoille upotettavia palveluita. Google Mini oli sivustoilla käytettävä hakulaatikko, ja Chatbackin avulla esimerkiksi blogin kirjoittaja saattoi käydä reaaliaikaisia nettikeskusteluja blogin lukijoiden kanssa.

Lopetuslistalla on myös Google Video, johon ei ole voinut tallentaa uusia videoita vuoden 2009 jälkeen. Google keskittää nettivideot ostamaansa YouTube-sivustoon.