DIGITODAY 3.7.2012 15:54

Windows-puhelimista ennustetaan menestystä

Analyytikot ennustavat Windows-puhelimien myynnin kasvavan, mutta lähikuukaudet ovat vaikeita erityisesti Nokialle.

RICK FOWLER

https://is.mediadelivery.fi/img/300/75b6c7188c0843adb5044dfb07f49597.jpg
Useat analyytikot uskovat Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmää käyttävien puhelimien myynnin lähtevän hyvin käyntiin. Microsoftin ja Nokian arvellaan julkistavan ensimmäiset seuraavan sukupolven Windows-puhelimet syys-lokakuussa.

Micrsoft esitteli Windows Phone 8:aa yhteistyökumppaneille ja sovelluskehittäjille kaksi viikkoa sitten kehittäjätapahtumassa.

Esimerkiksi johtaja Neil Mawston tutkimusyhtiö Strategy Analyticsistä arvioi, että Windows Phone 8 pääsee ominaisuuksissa Applen iOS- ja Googlen Android-käyttöjärjestelmien veroiseksi, kertoo WMPoweruser -sivusto.

Tutkimusyhtiö CCS Insightin mukaan Windows Phone 8 on myös sovelluskehittäjien kannalta parempi, joten Windows-puhelimiiin on luvassta myös kiinnostavia ohjelmia.

Kuluttajien lisäksi puutteet ovat latistaneet myös kauppiaiden kiinnostusta myydä laitetta.

- Joukko jälleenmyyjiä ja kehittäjiä on kertonut, että he ovat odottaneet kunnes Windows Phone 8 on valmis, kertoo analyytikko Malik Saadi Informa Telecoms and Media -tutkimusyhtiöstä.

Analyytikoiden mukaan lähikuukaudet tulevat olemaan Nokialle vaikeita. Windows Phone 8 -järjestelmää ei voi asentaa Nokian nykyisiin puhelinmalleihin. Tämän takia analyytikot arvioivat, että nykyisten mallien myynti tyrehtyy, kun kuluttajat jäävät odottamaan seuraavan sukupolven puhelimia.