DIGI 17.8.2012 15:52

Nolot Facebook-kuvat voi viimein poistaa lopullisesti

Tiesitkö, että aiemmin Facebookiin tallentamasi kuvat olivat edelleen näkyvillä, vaikka luulit jo poistaneesi ne? Yhteisöpalvelu korjasi vihdoin nolon virheensä, kolme vuotta sen jälkeen, kun ongelma tuli julki.

LEON NEAL

http://is11.snstatic.fi/img/300/1288455795387.jpg
Yhteisösivusto Facebook on vihdoin korjannut käyttäjien yksityisyyttä koskevan virheen, joka on ilmeisesti ollut palvelussa sen perustamisesta lähtien.

Palveluun on voinut alusta alkaen tallentaa kuvia, mutta niiden todellinen poistaminen ei ole käytännössä onnistunut.

Ongelman huomasi Ars Technica -verkkolehden toimittaja Jacqui Cheng vuonna 2009. Jos käyttäjä on poisti tallentamansa kuvan Facebookissa, se katosi näkyvistä käyttäjän kuvakansioista. 

Poistetut kuvat jäivät silti talteen Facebookin palvelimille, ja mikä pahinta, niitä pääsi yhä katsomaan, jos oli tallentanut kuvan alkuperäisen nettiosoitteen silloin, kun kuva oli vielä julki.

Cheng kokeili keinoa vielä tämän vuoden helmikuussa, ja huomasi, että hänen jo kolme vuotta sitten poistamansa kuvat olivat yhä verkossa.

Nyt Facebook on ilmoittanut, että yhtiö on uudistanut palvelintekniikkaansa, ja kuvat poistetaan lopullisesti myös palvelimilta 30 päivän kuluessa.

Ars Technicassa Cheng kertoo jo kokeilleensa, pitävätkö Facebookin lupaukset paikkansa. Hänen mukaansa poistettu kuva katosi tällä kertaa lopullisesti jo kahdessa päivässä.