AUTOT 19.4.2017 16:59

Outoa ilkivaltaa bensa-asemalla – Dodgeen oli vähällä mennä väärää bensaa Pyhtäällä

ILKIVALTA Tankkauspistooleissa oli hämäävät luvut Pyhtäällä, Kymenlaaksossa keskiviikkona. Kyseessä oli Nesteen mukaan mahdollisesti ilkivalta.

Lukijan kuva

https://is.mediadelivery.fi/img/300/6b046e011caa4dd2849dc1f480345531.jpg
Vasemmalla olevassa pistoolissa on sekä 95 että 98 -merkinnät.
21-vuotias kotkalainen mies koki erikoisen tilanteen Pyhtään Siltakylän Nesteellä keskiviikkona noin kello kolmen aikaan iltapäivällä, Kymenlaaksossa.

– Tulin Dodge-autollani Nesteen kylmäasemalle tankkaamaan. Autooni tankataan 98-bensaa. Näppäilin maksuautomaatilla asiat normaalisti ja tartuin tankkauspistooliin, yksin autollaan liikenteessä ollut mies kertoo Ilta-Sanomille.

Hän hätkähti vasta siinä vaiheessa, kun huomasi, että pistoolissa olikin kaksi eri lukua.

– Ylhäällä oli 98 E5 ja alempana Futura 95. En aloittanut onneksi tankkaamista, vaan palasin maksuautomaatille ja peruutin maksun ja näppäilin uudelleen pin-koodin ja tartuin siihen pistooliin, jossa oli oikeat luvut eli ylhäällä 98 E5 ja alhaalla 98 Futura. Soitin tankkauksen jälkeen Nesteen asiakaspalveluun, hän painottaa.

Neste kiitteli miestä ilmoittamisesta

Nesteen asiakaspalvelu oli tyytyväinen miehen soitosta.

– He kiittivät ja kertoivat, että laittavat heti asian heti eteen päin ja alkavat korjata tilannetta. Asiakaspalvelu ei osannut sanoa vielä muuta kuin, että kyseessä on mahdollisesti ilkivalta tai jonkinlainen inhimillinen virhe, mies painottaa.

Lukijan kuva

https://is.mediadelivery.fi/img/300/a77776a253514aabaea230bfeeacd159.jpg
Vasemmalla on näpelöity tankkauspistooli, oikealla normaali.

Hän ihmettelee, kuka haluaa tehdä moista tahallaan.

– Autoni ei varmaan olisi tuosta heti pahasti kärsinyt, jos sinne olisi mennyt väärän oktaaniluvun bensaa oikean bensan sekaan, mutta jonkinlaista haittaa siitä olisi voinut aiheutua moottorille, hän pohtii.

– Typerää ja lapsellista on tuollainen ilkivalta, mies kummastelee.

Mikä on 98:n kohtalo ylipäätään?

Oktaaniluvut ovat puhuttaneet harvinaisen paljon huhtikuussa muutenkin. Jo aiemmin tänä vuonna hallitus kertoi, että ”nykyisin ns. suojalaatuna jaettava 98 E5 -moottoribensiini jää tuotevalikoimasta pois melko pian, jolloin se osaltaan vapauttaa varastointi- ja jakelukapasiteettia esimerkiksi korkeaseoksisille liikennepolttoaineille."

Öljy- ja biopolttoaineala ry:n varatoimitusjohtaja Pekka Huttula rauhoitteli kuitenkin 12.4. 98-oktaanista bensiiniä käyttäviä.

– Kuluttajien ei pidä olla huolissaan. 98 E5:ttä tulee olemaan saatavilla kysyntäpohjaisesti niin kauan kuin sitä tarvitaan, hän kertoi.