AUTOT 11.4.2017 18:43

Prätkällä töihin -päivänä luvassa jättimäinen koeajotilaisuus – myös kortiton saa tarttua moottoripyörän sarviin

MOOTTORIPYÖRÄILY Kaikille motoristeille avoimessa ilmaistapahtumassa pääsee koeajamaan kaikkien moottoripyörämerkkien uutuuksia.

Tero Kiira

https://is.mediadelivery.fi/img/300/ab55601ef32f47c186aab75c74511987.jpg
Suuri moottoripyörien koeajopäivä järjestetään valtakunnallisena Prätkällä töihin -päivänä perjantaina 2.6.2017 klo 12-18 Messukeskuksen pysäköintialueella Helsingissä. Alle 18-vuotiailla pitää olla huoltaja mukana koeajoissa. Koeajettavana on myös mopoja. Tapahtumasta saa ajovarusteet lainaksi, mutta paikalle voi tulla myös oma kypärä kainalossa.
Tapahtuma alkaa Helsingin Messukeskuksen pysäköintialueella, josta koeajot suuntaavat Helsingin Pasilan kaduille ja sieltä omille reiteilleen. Pysäköintialueelle on tänä vuonna yleisön pyynnöstä järjestetty lisäksi koeajoa sellaisille, joilla ei ole moottoripyöräajokorttia.

Keväällä 2016 ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa tehtiin yli 1200 koeajoa ja koeajettavia pyöriä oli noin 100. Tapahtuma sai paljon kiitosta niin motoristeilta kuin kauppiailtakin. Koeajot nostattivat kauppiaiden mukaan selkeästi myös ostohaluja eli motokuumetta.

Kimmo Taskinen

https://is.mediadelivery.fi/img/300/80304ab7e0be49418fb16686a5a6bdcf.jpg

Tapahtuman vahvuutena on se, että yhden päivän aikana pääsee ajamaan erilaisia moottoripyöriä ja vertailemaan eri moottoripyörämerkkejä ja -malleja. Kesäkuun alussa on myös otollinen aika moottoripyörän ostoon, sillä vauhdikas ajokausi on juuri alkanut.

Suuren moottoripyörien koeajopäivän järjestää Messukeskus yhdessä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston kanssa nyt toista kertaa. Mukana tapahtumassa ovat myös MP-Kauppiaat, Suomen Moottoriliitto ry ja Suomen Motoristit ry.

– Tavoitteenamme on lisätä moottoripyöräilyä Suomessa ja alana toimia yhdessä tämän asian puolesta. Teemme helpoksi moottoripyörän ostamisen ja tuomme kaikkien merkkien pyörät samaan paikkaan koeajoihin. Tänä vuonna tapahtuma on ensimmäistä kertaa Prätkällä töihin -päivänä, joten moottoripyöräily on tuolloin myös valtakunnallisesti esillä, kertoo Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja, verkostopäällikkö Mikko Summa Harley-Davidsonilta.

Tero Kiira

https://is.mediadelivery.fi/img/300/dfc18984071b474cabedf640f18d6b5e.jpg

– Moottoripyöräily on nopea, aikatauluista vapaa ja tehokas tapa liikkua paikasta toiseen. Moottoripyörä onkin varteenotettava kulkuneuvo erityisesti kaupunkiliikkumiseen.

Koeajajaksi voi rekisteröityä ennakkoon tapahtuman verkkosivuilla ja varsinaiset koeajot varataan paikanpäällä.