ASUMINEN 24.7.2012 5:55

"En nakuile edes lasteni edessä" – mökkinakuilun vihaajat kertovat

IS:n lukijat kertoivat ajatuksiaan mökillä harrastettavasta nakuilusta.

Ulla-Maija Lähteenmäki

https://is.mediadelivery.fi/img/300/d4a030f0fe9247d3bcbbe905c203ecba.jpg
Kaikki eivät mökillä nakuile.
Ei koskaan!
"En ole koskaan nakuillut mökeillä, en omilla enkä vierailla. En yhtään koe, että olisin menettänyt mitään."
tiukkapipo lomallakin

Hävetkää
"Kyllä se on hyvin pieni prosentti Suomen kansasta, kellä on varaa näytellä alastonta kroppaansa julkisesti ihmisille. On tietysti paljon ihmisiä, jotka ei osaa hävetä, ei välitä tai luulee liikaa itsestään."
nipa

Hyi olkoon!
"Naapurit käyvät uimassa alasti, ja se jos mikä on iljettävää. Ja vielä jos sattuu näkemään herran ja rouvan samana päivänä! Ei mökillekään alasti rilluttelu kuulu, kun ollaan ulkona muiden nähtävillä. Hyi olkoon."
yök

Naapuri kuopii kukkapenkkejä
"Mökkinaapurissamme on tosi iso vanhempi nainen, joka ei häpeile kehoaan. Naku-uintien lisäksi hän tekee päivittäisiä askareitaan, kuten kukkien kastelu ja virkkaaminen, täysin ilkosillaan. Onneksi peittävät pusikot rajaavat aika hyvin mökkitonttejamme. Sen kerran, kun anoppi kävi mökillämme vierailulla, oli naapuri-mökin isomamma pyytänyt vieraikseen muita vanhoja mammoja. Istuikohan siellä kuusi suurehkoa anopin ikäistä tätiä ilkosillaan pöydän ympärillä juttelemassa."
Vähänliikaapintaa

Ei lasten edessä
"Minut on vissiin hyvin luterilaisesti kasvatettu, mutta en nakuile edes omien lasteni edessä. Kun pojat tulivat esimurrosikään, he alkoivat käydä isänsä kanssa saunassa. Ei meillä alastomuutta ole hävetty, mutta ei se ole mielestäni joka paikassa ja lasten läsnäollessa soveliasta.

Enpä kyllä menisi samaan saunaan naapurin ukon kanssa edes mökillä, enkä haluaisi kymmenvuotiaan tyttäreni näkevän hänen killuttimiaan.
Jos olemme kahdestaan ukon kanssa, voidaan nakuna uidakin. Naapureiden kanssa ollaan sovittu, että lasten läsnä ollessa ollaan uikkarit päällä."
vm 64